Çiğli Belediyesi'ndeki iş bırakma eylemi sonrası biriken çöpler üzerinden gündeme taşınan eleştirilere CHP Çiğli İlçe Başkanlığı'ndan sert yanıt geldi.  CHP Çiğli İlçe Başkanı Erkan Akar, basın toplantısı yaparak AKP ve MHP’ye sert eleştirilerde bulundu.

Hafta sonu DİSK’e bağlı işçilerin maaş ödemelerindeki sorunlar nedeniyle iş bırakma kararı aldığını hatırlatan Akar, Çiğli Belediye Başkanı Onur Emrah Yıldız ve ilgili yetkililerin hızlı bir şekilde işçilerle görüşerek anlaşma sağladığını, temizlik çalışmalarının da hemen başlatıldığını belirtti.

Akar, iş bırakma nedeniyle biriken çöplerin önünde poz vererek halk sağlığını gündeme getiren Cumhur İttifakı yetkililerini eleştirerek, “Eğer halk sağlığı konusunda gerçekten samimilerse, yıllardır Çiğli’deki çöp depo alanının taşınması taleplerini sürekli reddeden Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na karşı da ses yükseltmeliler” dedi.  

CHP Çiğli İlçe Başkanı Erkan Akar, şu ifadeleri kullandı: 

"Bilindiği üzere, hafta sonu Çiğli Belediyesi işçilerimizin bağlı olduğu DİSK Genel İş, 8 No’lu şube yönetimi ve temsilcileri maaş ödemelerindeki problemlerden dolayı iş bırakma kararı aldılar. Belediye Başkanımız, bürokratlarımız, meclis üyelerimiz ve ilçe örgütümüz, hep birlikte konuya hassasiyetle yaklaşmış, işçi kardeşlerimizle görüşmeler sağlamış ve nihayetinde anlaşma sağlanmıştır. Sokaklarımız hızlı bir şekilde temizlenmeye başlanmıştır.
Dünden itibaren, iktidara yakın bazı haber kanalları ve sosyal medya hesapları, Cumhur İttifakı’nın Çiğli temsilcileri ve iktidar karşısında konumlandıklarını söyleyen bazı arkadaşlarımızın çöp meselesi üzerinden felaket senaryolarını gündeme taşımaya çalıştıklarını gördük.

Bakanlığa da ses yükseltsinler!

Hükümetin, özellikle Cumhuriyet Halk Partili belediyeleri çalışamaz hale getirmek için SGK ve vergi borçlarına uyguladığı yaptırımlar, Çiğli Belediyesi’ni de daha radikal kararlar almaya itmiştir.
Her şeyden önce, Çiğli Belediye Başkanımız Sayın Onur Emrah Yıldız, göreve başladığı ilk günden itibaren mali disiplin vurgusu yaparak iş ve işçi barışını birinci önceliği olarak konumlandırmış, çalışmalarını da buna göre yürütmektedir. Bu anlamda başkanımızın samimi çalışmalarını görüyor ve her koşulda yanında olduğumuzu vurgulamak istiyoruz. İş bırakma eylemi nedeniyle biriken çöplerin önünde boy boy poz verip halk sağlığı vurgusu yapan Cumhur İttifakı yetkililerini, eğer halk sağlığı konusundaki hassasiyetlerinde samimilerse, 15 yıldır Çiğli’deki çöp depo alanının farklı bir yere kaldırılması taleplerine her seferinde art niyetli bir şekilde ret kararı veren Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yetkililerine karşı da ses yükseltmeye davet ediyoruz.

Aynı hassasiyeti Harmandalı için göstermelerini bekliyoruz!

AKP ve MHP yöneticilerinden aynı hassasiyeti Harmandalı Çöplüğü için de göstermelerini, Harmandalı’da yerleşim yeri içlerine kadar yaklaşan çöp alanının, tüm Çiğli halkının sağlığını tehdit ettiği samimi bir şekilde dile getirmelerini, İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na sunulan çözüm önerilerinin destekçisi olmalarını bekliyoruz.

Okullar içler acısı durumda!

Aynı zamanda, AK Parti ve MHP yöneticilerini geçen hafta ana akım medyaya da yansıyan Çiğli’deki bir okulun içler acısı haline yönelik açıklamalar yapmaya da davet ediyoruz. “İtibar’dan tasarruf olmaz” diyen fakat okullarda temizlikçi, öğretmen ve öğrencilere reva görülen Tasarruf Genelgesi’ni kınıyoruz. Okulların sabun, tuvalet kağıdı gibi hayati ihtiyaçlarını bile gideremeyen, bu ihtiyaçları velilerin sırtına yükleyen Milli Eğitim Bakanlığı artık okulların temizliğinden tamamen elini çekmiştir. Tüm siyasi partileri öğrencilerin sağlığına yönelik de açıklama yapmaya davet ediyoruz. Okullarda gerekli hijyenin sağlanması, temizlik sorunlarının giderilmesi ve okulların daha güvenli olması olmazsa olmazımızdır!

AKP ve MHP'ye çağrı

Çöpten ekmek. toplayan, pazar yerlerinin  yangın yerine döndüğü, ekonominin dibe  vurduğu ülke gerçeklerini kimse görmezden  gelmemelidir. AKP ve MHP’ de yöneticilik  yapan tüm arkadaşlarımızı bu durumlarda da  doğruyu söylemeye davet ediyoruz.  Özetle, Cumhuriyet Halk Partili Çiğli Belediye Başkanımız,  Sayın Onur Emrah Yıldız’ın bürokratlarımız, meclis üyelerimiz, ilçe örgütümüz ve Çiğli Belediyesi işçileriyle birlikte sorunların tekrar yaşanmaması için ortak mücadele  ettiği ve canla başla çalıştığını çok  iyi biliyoruz. Tüm siyasi parti temsilcilerini de  ülkemizde', şehrimizde ve ilçemizde yaşanan  gelişmelere karşı ortak mücadele etmeye  davet ediyoruz."

Kaynak: HABER MERKEZİ