CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Anayasa Mahkemesi Başkanı Kadir Özkaya ile görüşme gerçekleşti. Görüşmenin ardından basın mensuplarının karşısına geçen Özel,  soruları yanıtladı. 
 Özgür Özel'in konuşmasından öne çıkanlar şu şekilde:

Erdoğan'la görüşme tarihimiz gelecek hafta içerisinde olacağı kesinleşti. Yarın gününü ve saatini paylaşma imkânımız olacak. Bu önemli bir görüşme, ben siyasette herkesin herkesle görüşmesini savunuyorum. Normalleşme dediğimiz bir dönem. 

Erdoğan - Akşener görüşmesi hakkında

Ben Meral Akşener'i bayramda aradım. Bunlar insani şeyler. İnsani duygularını kaybeden siyasetçilerin memlekete kazandıracağı hiçbir şey yok. Umarım her iki tarafın da memnun ayrıldığı bir temas gerçekleşiyordur. Biz de dikkatle takip ediyoruz.

Özel’den Anayasa Mahkemesi açıklaması

 Biz CHP olarak da kurumsal olarak da Anayasa Mahkemesi'nin üzerine titizleniyoruz. Bazı uygulanan kararların, terk edilen geleneklerin yeni uygulamaların ve bazı süreçlerin ne getirdiğini ne götürdüğünü neleri olumlu, olumsuz etkilediğini siyasetçinin gözetmesi gereken standartları tutarak bağımsız olması gereken bu kurumun başkanıyla konuştuk.

Editör: Esra Seyirden