Batuhan KAYA/İz Gazete- Ruhsar Çelik ve Ayça Günenç’in yarıştığı Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Gençlik Kolları Kongresi, adaylar ve destekçilerinin yoğun tezahüratlarla salona girmesiyle başladı. 2 adayın destekçileri de adaylar için uzun süre tezahüratta bulundu, delegeler ve kongreyi takip eden partililerin salona yerleşmesiyle aday konuşmaları başlayacak. İsmet İnönü Kültür Merkezi’nde gerçekleşecek kongrede, 310 delege oy kullanacak.

Hep birlikte mücadelemizi büyütüp, CHP’yi iktidar yapacağız

Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Gençlik Kolları Kongresi, adaylar Ayça Gülenç ve Ruhsar Çelik’in destekçilerinin salona girişiyle başladı. 2 adayın da destekçileri dakikalarca yaptığı tezahüratlardan sonra, CHP İzmir İl Gençlik Kolları Başkanı Burak Kotan, kongrenin açılış konuşmasını yaptı. Kongreyi yönetecek divan başkanı ise, CHP İstanbul Milletvekili Ali Gökçek oldu.

Kotan konuşmasında, “AKP iktidarının baskıların boyun eğmeyen bir gençlik örgütü olduk. Hiçbir zaman umutsuz olmadık. Ortak değerlerimiz uğruna cesurca mücadele ettik ve etmeye devam edeceğiz. Kurtuluşun tek yolu CHP’nin iktidara gelmesidir. AKP iktidarının yandaş politikaları yüzünden derin bir ekonomik kriz yaşıyor. Atanamayanlar bekliyor, insanlar iş bulamıyor. Akşam pazarlarda yiyecek arayan insanlarımız var. Ülkemizin imkanlarını vatandaşlarımıza adilce paylaştırmak zorundayız. Biz bu karanlık tabloyu değiştirecek güce sahibiz. Bu sorumluluğun farkındayız. Partimizin mutfağında yetişiyoruz. Hatalar yapıyoruz, dersler alıyoruz. Seçilen de seçilmeyen de bizim yol arkadaşımızdır. Biz bu ülkenin aydınlık geleceğini inşa etmek için buradayız. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da elimizi taşın altına koyacağız. Sizlerle bu yolu yürüdüğüm için gurur duyuyorum. Bugünden sonra partimizi iktidara taşımak için çalışmaya devam edeceğim. Hep birlikte mücadelemizi büyütüp, CHP’yi iktidar yapacağız” ifadelerini kullandı.

“Gençlik politikalarımızı belirleyeceğiz”

Yeni seçilecek yönetimle gençlik kollarının politikalarının belirleneceğini ifade eden Aslanoğlu, “Yeni bir il başkanı seçeceğiz, yeni bir il yönetimi seçeceğiz. Bunlardan daha kıymetlisi, gelecekteki gençlik politikalarımızı belirleyeceğiz. İzmir’in 30 ilçesinden buraya gelen, örgütün en dinamik, en heyecanlı üyeleri, hoşgeldiniz. Bu kongrenin çok eğlenceli ve keyifli geçeceğinden eminim. İzmir demokrasinin beşiğidir, modern yaşamın başkenti, özgürlük şehridir. İzmir, bize çok sorumluluk yüklüyor. Burada yetişen her genç, bir demokrasi, çoğulcu kültürle yetişiyor. Bu salondaki tüm kardeşlerim, İzmir’in modern ve demokrasiyi savunan kültürünü Anadolu’ya yaymalıdır. 980 bin oy almış AKP’ye, 1 milyon oy farkı atan CHP’nin gençlerisiniz. 31 adayımızdan 29’una seçim kazandıran gençlerimizsiniz” diye konuştu.

“Sorumluluğunuz çok büyük”

Salondaki gençlere sorumluluklarının çok büyük olduğunu ifade eden Aslanoğlu, “Çok çalışacağız, ayrılmayacağız ve iktidar yolunda devam edeceğiz. Size yüklenen sorumlulukların ne kadar büyük olduğunu asla unutmayın. Evet, ülke karanlık günlerden geçiyor ve birçok sorunla boğuşuyor. Ama ne diyoruz? Her şeyin var bir çaresi, onun da adı Cumhuriyet Halk Partisi!” dedi.

“Kongreden olumsuz şeyler bekliyorlar”

Kongrede sükunet çağrısı yapan Aslanoğlu, şöyle konuştu:
“Bu kongreden olumsuz çok şey bekleyen oluyor ama CHP’liler bilir ki biz kongrelerimize şenliklerle gelir, şenliklerle gideriz. 2 genç kadın kardeşimiz ortaya iddia koydular. Genç kardeşlerimiz de oylarını kullanacaklar. Her zaman olduğu gibi omuz omuza, el ele buradan ayrılacağız. 1 arkadaşımızı dışarıda bırakmadan, kırılan dökülen kim varsa, ilk önce gidip onun kolundan tutarak birlikte iktidara yürüyeceğiz”

Duygulandıran konuşma

Geçtiğimiz aylarda intihar ederek yaşamına son veren, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay’ın Özel Kalem Personeli Haydar İnanır’ın eşi, CHP İzmir İl Gençlik Kolları “Haydar İnanır” Kongresi’nde konuşma gerçekleştirdi. İnanır’ın eşi Yağmur İnanır konuşmasında, “Hem eşimi hem dostum hem siyasi yol arkadaşımı kaybettim. Ne yazık ki hayat bazı hassas ruhlar için zor olabiliyor. İnsanın ruhunu bazen en yakınları bile çok iyi bilemeyebiliyor. Haydar bize, birbirimize sımsıkı sarılmayı, birbirimize sahip çıkmayı öğretsin. Emin olun ki hayat o zaman çok daha güzel olacak. Sen hep bizimle olacaksın, huzurlar içinde uyu canım” ifadelerini kullandı.

“O, sırdaşım ve hayat arkadaşımdı”

İnanır, Haydar İnanır’ı anlattığı konuşmasında, “Burada CHP İl Gençlik Kolları Seçiminde Haydar İnanır ismini görmenin gururu ve hüznünü aynı anda yaşıyorum. O, kimimiz için dost, abi, kimimiz için ise sarsılmaz bir kardeşti. Bana gelince o, sırdaşım, hayat arkadaşımdı. Hepimiz için ortak duygu ise samimi ve güvenilir bir el olmasıydı. Haydar çalışkan bir CHP’liydi. Her zaman azimle, yılmadan ilerledi. O, toplumun her kesimine dokunan, sadece siyaseten değil, gönülden ve samimi bir mücadeleciydi. Ülkemiz birçok doğal afetle karşılaştı. Sevgili eşim bu felaketlerde sadece bir birey olarak değil partili bir yoldaş olarak yanımızda oldu. O, ihtiyacı olanların yanına koştu. Özellikle İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız Cemil Tugay ile ihtiyaç sahiplerine yardım ettiler. Bazen görevi sebebiyle uzak kalmamız gerekti ama onun insanlar için yaptıklarını bildikçe gururlanıyor ve daha çok saygı duyuyordum” ifadelerini kullandı.

“Haydar bize birbirimize sahip çıkmayı öğretsin”

Haydar İnanır’ın ismini yaşatmanın sadece bir vefa borcu değil, onun ideallerini yaşatmak olduğunu ve ondan öğrenilebilecek çok şey olduğunu söyleyerek konuşmasında devam eden Yağmur İnanır, şu ifadeleri kullandı:
“Bazen insan birini kaybettiğinde onun kıymetini daha derinden anlıyor. Ben de Haydar’ın vefatından sonra onun hayatımdaki yerini daha derinden hissettim. Onun ismini yaşatmak sadece bir vefa borcu değil, onun ideallerini yaşatmaktır. Onun anısını yaşatmakta bana destek olduğunuz için çok teşekkür ediyorum. Hem eşimi hem dostum hem siyasi yol arkadaşımı kaybettim. Ne yazık ki hayat bazı hassas ruhlar için zor olabiliyor. İnsanın ruhunu bazen en yakınları bile çok iyi bilemeyebiliyor. Haydar bize, birbirimize sımsıkı sarılmayı, birbirimize sahip çıkmayı öğretsin. Emin olun ki hayat o zaman çok daha güzel olacak. Sen hep bizimle olacaksın, huzurlar içinde uyu canım!”

Gülenç: Açlıkla sınanan halkın umudu biz olacağız

CHP İzmir İl Gençlik Kolları Başkan adayı Ayça Gülenç, kongrede konuşma gerçekleştiren ilk aday oldu. Gülenç konuşmasında, “Açlıkla sınanan halk yığınlarının umudu biz olmalıyız, tarihin CHP gençlerine yüklediği sorumluluk milli umudu yeşertmektir. Bu, CHP’nin kutsal ve milli yolunun ilk hedefidir” ifadelerini kullandı.

Gülenç konuşmasında, “Biliyorum ki partimizi iktidara taşıyacak olan biz gençleriz. Parti bizim omuzlarımızda yükselecek ve iktidar olacaktır. Yaşadığımız ülke dünyanın en bereketli ve zengin topraklarıyken halkımız, bırakın ev ve araba alabilmeyi, temel besin maddelerini dahi alamamaktadır. Açlıkla sınanan halk yığınlarının umudu biz olmalıyız, tarihin CHP gençlerine yüklediği sorumluluk milli umudu yeşertmektir. Bu, CHP’nin kutsal ve milli yolunun ilk hedefidir” ifadelerini kullandı.

“Milli umudu yeşertmeliyiz”

Milli umudu yeşertmek için aday olduğunu söyleyen Gülenç, “Ülkemizin geleceğine el atmak ve umutları yükseltmek zorundayız çünkü biz, Cumhuriyet Halk Partisiyiz. Yoldaşlarım, ben gençliğin iradesiyle gençliğin adayı oldum. Çocukluğumdan beri sol siyasetin içinde yetiştim. Bugün gençlikten aldığım güç ve tecrübeyle karşınızdayız. Mücadeleyi bilerek sokağı tanırım. Sonuç olarak kazanmanın ne olduğunu alanlarda öğrendim. Biliyorum ki partimizi iktidara taşıyacak olan biz gençleriz. Parti bizim omuzlarımızda yükselecek ve iktidar olacaktır. Yaşadığımız ülke dünyanın en bereketli ve zengin topraklarıyken halkımız, bırakın ev ve araba alabilmeyi, temel besin maddelerini dahi alamamaktadır. Açlıkla sınanan halk yığınlarının umudu biz olmalıyız, tarihin CHP gençlerine yüklediği sorumluluk milli umudu yeşertmektir. Bu, CHP’nin kutsal ve milli yolunun ilk hedefidir” dedi.

“Mücadeleyi büyütmek için adayım”

Gülenç, mücadeleyi büyüteceğini ifade ederek, şöyle konuştu:  “İfade özgürlüğüne yönelik müdahaleler sonucunda gençler siyasetten uzak durmaktadır. Bu gençleri CHP’ye davet etmeli ve siyasete dahil etmeliyiz. Birileri gibi ‘giden gider, kalan sağlar bizimdir’ dememeliyiz. Biz bunu demeyeceğiz yoldaşlar. Ben, bu yolda sizlerle yoldaşça yürümek için adayım. Ben, partimize daha fazla üye kazandırmak için adayım. Gençlerin siyasette daha fazla görünür olmalarını sağlamak için adayım. Sizlerle birlikte bu mücadeleyi büyütmek için adayım. Halkımızın ne idüğü belirsiz sığınmacı ve kaçaklarla yaşamaması için adayım.”

Başkan Adayı Çelik: Borcumu ödemek için aday oldum

CHP İzmir İl Gençlik Kolları Başkan adayı Ruhsar Selis Çelik, kongrede konuşmasını gerçekleştirdi. Çelik konuşmasında, “Saray rejiminin, diktanın, terör örgütlerine paralel devlet kasasına açanların, uyuşturucu baronlarına yuva olanların, 128 milyar doların, tarikatlara aktarılan paranın hesabını sormak için adayım” ifadelerini kullandı.

Bu ülkeye borcunu ödemek için aday olduğunu söyleyen Çelik, “Bu topraklarda sadece kadın olarak yaşamanın bile bir direniş olduğu, bir kadın yoldaşınız olarak sesleniyorum. Kadınların toplumsal hayatta daha fazla yer bulduğu bir Türkiye hayallerimdendir. Karşınızda genç bir cumhuriyet kadını olarak duruyorum. Bugün tam 47 yıl sonra ülkemizde birinci parti olabilmemizin etkeni, kadına ve gençlere daha çok yer verilmiş olmasıdır. Özgürlüklerimizi bize kazandıran, Kuvayı Milliyecilere borcumu ödemek için İzmir İl Gençlik Kolları Başkanlığına aday oldum. Bu hükümetin bizden çaldığı geleceğimizi almaya geliyoruz. Saray rejiminin, diktanın, terör örgütlerine paralel devlet kasasına açanların, uyuşturucu baronlarına yuva olanların, 128 milyar doların, tarikatlara aktarılan paranın hesabını sormak için adayım” dedi.

“Kuvvacı oldukça umut bitmez”

“Bu ülkenin, bu gençliğin umudu yok mu? Bu gençlik umudunu hiçbir zaman kaybetmeyecek çünkü atamıza bir sözümüz var. Bu memlekette umut tükenmez sözü bize yol göstersin. Son kuvvacı CHP’nin milyonlarca neferini yurdumda görüyorsam, bu memlekette hala umut vardır. Tüm yoldaşlarımı canı gönülden kucaklıyorum. Yolumuz açık olsun”

İşte adayların listeleri: 

Ayça Gülenç'in listesi

Ayca Gulenc Adaylari

Ruhsar Selis Çelik'in listesi

Diğer Aday

Muhabir: BATUHAN KAYA