CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, Saygılı’nın sözlerine meclis kürsüsünde konuşma yapan TİP İstanbul Milletvekili Ahmet Şık’a saldıran AKP i İzmir Milletvekili Alpay Özalan’a atıfta bulunarak cevap verdi. Aslanoğlu, “Sizce o görüntüler İzmir’e İzmir’in beyefendilerine yakışıyor mu? Sizi soy isminiz gibi Saygılı ve nezaketli  bir il başkanı olarak tanımaktan son derece memnunum. Size tavsiyem, malum vekillerinizi kendi seviyenize yükseltmenizdir. Bu tartışmayı uzatıp ormanlarımızın ve yüreğimizin yandığı şu günlerde gereksiz siyasi polemiğe girmek istemem. Şu an İzmir'in ihtiyacı olan son şey kısır siyasi tartışmalardır.” dedi.

Aslanoğlu sosyal medya hesabından şu açıklamayı yaptı: 

“Sayın AKP İl Başkanı Bilal Saygılı, TBMM kutsal kürsüsünü saldırılarıyla boks ringine çeviren vekillerinizin nezaketi ve üslubunu mu örnek almamızı isterdiniz? Sizce o görüntüler İzmir’e İzmir’in beyefendilerine yakışıyor mu? Sizi soy isminiz gibi Saygılı ve nezaketli  bir il başkanı olarak tanımaktan son derece memnunum. Size tavsiyem, malum vekillerinizi kendi seviyenize yükseltmenizdir. 

Bu tartışmayı uzatıp ormanlarımızın ve yüreğimizin yandığı şu günlerde gereksiz siyasi polemiğe girmek istemem. Şu an İzmir'in ihtiyacı olan son şey kısır siyasi tartışmalardır. 

Son olarak algı yaratmak için yaydığınız yanlış bir bilgiyi de düzeltelim. İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı İsmail Derse görevden alınmamış, kendi isteğiyle emekli olmuştur. 

Bu vesile ile 4 gün boyunca gece gündüz uykusuz ateşler ile savaşan İsmail Derse ve tüm İzmir büyükşehir itfaiye erlerine ve Anadolu’dan desteğe gelen itfaiye personeline tüm İzmirliler adına gönül dolusu teşekkür ederim.”

Senol Aslanoglu Twit

Kaynak: HABER MERKEZİ