Batuhan KAYA- Usta Şair ve Yazar Nazım Hikmet, CHP İzmir İl Başkanlığı tarafından düzenlenen törenle Alsancak Türkan Saylan Kültür Merkezi önünde anıldı. Anma törenine CHP Güzelbahçe İlçe Başkanı Devrim Seyrek, CHP Konak İlçe Başkanı Ozan Ali İlgazi ve partililer katıldı. Nazım’dan şiirlerin okunduğu ve kitaplarının dağıtıldığı törende, anma konuşmasını CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu yaptı.

Aslanoğlu açıklamasında, “5 Mayıs’ta denizleri andığımız Güzelbahçe’deki etkinlikte yaptığımız konuşmamda demiştim ki, ‘Lisede Nazım’ı Gülümün Solduğu Akşam’ı okudum ve solcu oldum’. Birçoğumuzun hayatına şiirler ve bu kitaplar dokunuyor. Ben de istedim ki Nazım’ın kitaplarını getirelim ve genç kardeşlerimize ulaştıralım. Genç kardeşlerimizi Nazım’la tanıştıralım ve bu toprakların gerçek hikayelerini Nazım’dan dinlesinler. Nazım’ın şiirlerini okumak zor iş, birçok arkadaşımdan şiir okumalarını rica ettim ama zor olduğu için reddettiler. Bizler şiir okumayı çok zor bir şey gibi görür ve mükemmel okumuyorsak okumayız ama gençlerimize edebiyatı ve şiiri sevdirmek için bunu içlerinden geldiği gibi okuyabilecekleri bir alan olabileceğini göstermeliyiz. O yüzden bugün Nazım’ı analım istedim” diye konuştu.

CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, açıklamasının ardından Nazım Hikmet’in Salkımsöğüt adlı şiirini okudu.

“Nazım’ı Nazım yapanlardan”

CHP Güzelbahçe İlçe Başkanı Devrim Seyrek, Nazım’ın “Ben içeri düştüğümden beri” adlı şiirini okudu. Seyrek şiiri okumadan önce yaptığı konuşmadan, “Merhaba dostlar, sayın başkan çok değerli bir şey söyledi. Şiir okumak, özellikle Nazım’ın şiirlerini okumak çok zordur. Birçoğu şarkı olduğu için duyuyoruz aslında ama benim okuyacağım şiir henüz şarkı olmadı. Bence Nazım’ı Nazım yapan şiirlerden birisi budur,  Bursa Cezaevinde yazdığı şiirlerden birisidir” ifadelerini kullandı.

Kaynak: Batuhan Kaya