Yiğit SÜTCÜ - CHP Başkanı Özgür Özel’in çağrısı ile başlayan ve üç gündür devam eden "Işıkları Aç Işıkları Kapa" eylemine CHP İzmir teşkilatından destek geldi. CHP İzmir İl Yönetimi, CHP İzmir İl Kadın Kolları ve Gençlik Kolları’nın katılımı ile gerçekleşen destek eylemi Güzelyalı Parkı’nda başladı. Eyleme İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu’na Konak İlçe Başkanı Ozan Ali İlgazi ve Konak Belediye Başkanı Nilüfer Çınarlı Mutlu eşlik etti. Parkta buluşan partililer kısa bir yürüyüşün ardından sahilde bulunan paten sahasına geldi. Saat 21.00 olduğunda ise partililer cep telefonlarının ışıkları ile eyleme devam etti. Partilililer ışık kapama eyleminin yanı sıra tencere tava çalarak mevcut ekonomik durumu protesto ettiler. 

“Emekli maaşları asgari ücret düzeyine çıkarılmalı"

Eylemin ardından bir açıklama yapan CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu taleplerini sıraladı. Aslanoğlu “Bizim talebimiz emekli maaşlarının asgari ücret düzeyine çıkarılması. Asgari ücretin de en az 25 bin seviyesine getirilmesini istiyoruz. Genel Başkanımız bu konuyu defalarca dile getirdi. Eğer geçim yoksa seçim gündeme gelecek. Biz Cumhuriyet Halk Partililer olarak birinci partiyiz hemen seçime gidelim demiyoruz. Ama vatandaşlarımız geçinemezken bunu görmezden gelemeyiz. Bu eylemlerimiz sürecek. Ne zaman geçim gelecek, bu tencereler dolacak o zaman bu konuyu kapatacağız." şeklinde konuştu.

Aslanoğlu, “Eyleme vatandaşların katılımı beklediğiniz gibi mi?" Sorusunda da “Bu eylemler zaman içerisinde gelişir. Geçmişte de bu şekilde gelişmişti. Salıdan bugüne gidişattan memnunuz. İktidar buna kayıtsız kalamaz, kalırsa sesimizi daha da yükseltiriz.” şeklinde yanıtladı.

Muhabir: YİĞİT SÜTCÜ