Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun “Bana sadık 50 vekil var” dediği iddialarıyla ilgili “Sadık vekili varmış! Sen Tanrı mısın, tarikat lideri mi? Ne demek sadık vekil?” sözlerini kullanmıştı.

Kılıçdaroğlu ile Özcan atışması

Kılıçdaroğlu, Özcan‘a “Serseri mayın gibisin. Dengeni yitirmişsin. Bu söylemlerinle partiyi zora sokuyorsun. Aklını başına al. Cenazeme katılmanı istemiyorum” derken Özcan da “Cenazeye gelmem çünkü hoca helallik istediğinde ‘Hakkımı helal ediyorum’ diyemem” karşılığını verdi. 

CHP YDK kararı açıkladı

Özcan, bu sözlerinin üzerine Yüksek Disiplin Kurulu’na (YDK) kınama cezası istemiyle sevk edildi. CHP YDK, bugün Özcan’la ilgili dosyayı görüşmek için toplandı. Özcan, toplantıya savunma vermek için katılmadı. Bunun yerine yazılı savunma gönderdi.

YDK Sekreteri Deniz Çakır, toplantı sonrasında yazılı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

“Yüksek Disiplin Kurulumuz, Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’ın, 11.07.2024 Perşembe günü saat 17:58’de sosyal medyada yapmış olduğu paylaşım nedeniyle Tüzüğümüzün 68/3-c maddesi uyarınca kınama cezası ile cezalandırılmasına oy birliğiyle karar vermiştir.”

Kaynak: HABER MERKEZİ