Batuhan KAYA/İz Gazete- CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, ilçe belediye başkanları ve ilçe başkanları bir araya geldi. Örgüt ve belediye başkanları arasındaki ilişkilerin görüşüldüğü toplantı sonrası, CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu basın açıklaması gerçekleştirdi.

Aslanoğlu açıklamasında, “Ülke öyle bir halde ki maaşa yüzde 20 zam yapmanız hiçbir sorunu çözmüyor. Asgari ücrette milyonlarca vatandaş açlıkla boğuşuyor. Ülkenin kaynakları dar gelirliye değil bizim beşli çete değimiz yandaşlara gittiği çok açık. Belediyelerimiz hizmet etmesin diye her gün başka bir garabet ile karşı karşıya kalıyoruz. Vatandaşa hizmet edilmesin diye bu kadar çalışan bir iktidarı hiçbir zaman görmedik. Belediyeler vatandaşın da derdini çözmesin diye yapmadıkları kalmadı. Tasarruf tedbirleri adı altında belediyelerin çalışmalarını engelliyorlar. Tasarrufa karşı değiliz başta Cumhurbaşkanlığı uçakları, konvoylar olmak üzere belediyelerde de gerçekten ihtiyaç olmayan ne varsa tasarruf edilmeli. Ancak belediye hizmetleri üretebilmek için temizlik aracı alımına bile tasarruf denilerek izin verilmiyor. Belediyeleri hizmet ettirmemek için dar boğaza sokanlar tüm örgütü karşısında bulacaktır. Belediyelerin SGK borçları ile ilgili şu kadarı CHP’li belediyelere ait demek doğru değil. Onlardan aldığımız belediyelere ait. Ya 2019’da almışız ya da 2024’te. İzmir’de 180 bin CHP’li elleriyle çöp toplar yine de onlara bu hazzı yaşatmaz” ifadelerini kullandı. 

3 ayda bir bir araya geleceğiz

Aslanoğlu, toplantının içeriği ile ilgili açıklamada bulunduktan sonra 3 ayda bir örgüt ve belediye başkanları olarak toplanacaklarını söyleyerek, “İzmir’deki 30 ilçe başkanımız, 29 belediye başkanımız bu toplantıda yer aldı. Yapacağımız çalışmaları değerlendirmek için bir araya geldik. Belediye başkanlarımızın örgütten beklentilerin, çalışma önerilerini not aldık. Öte yandan örgütümüzün belediye başkanlarından hizmet beklentilerini aktarabilmek için bir aradaydık. Kent içindeki çalışmaların ortak bir kanal içinde yürütülmesini sağlamak ve iktidara yürüdüğümüz bu günlerde hep beraber kent için çalışmaya nasıl devam edeceğimizi belirlemek için bir araya geldik. Verimli bir toplantı odu. Bu toplantıları 3 ayda bir yapacağız. Eksiklerimizi demesek de gelişmeye açık yönlerimizi gözden geçirip ilerleteceğiz. Vatandaşımızın derdine derman olabilmek için bir araya çalışmaya devam edeceğiz. Seçimlerin üzerinden yaklaşık 120 gün geçti Halkımızın sorunları da giderek büyüyor. 14-28 Mayıs seçimleri sırasında halkımızın bu sorunlarını anlatmaya çalışmıştık ve o tarihten sonra ülkenin sorunları giderek çoğaldı” dedi.

Ekonomi o kadar kötü ki…

Memur ve işçi eylemlerine dair soruya yanıt veren Aslanoğlu şöyle konuştu:

“Ekonomi o kadar kötü ki asgari ücret kurtarmadığı için 30 bin de kurtarmıyor. İzmir’de ev kiraları 20 bini geçmişken emekçilerin ‘geçinemiyoruz’ çığlığını anlıyor ve haklı da buluyoruz. Bunu da mitingler ile destekliyoruz. Kaynakların kısıtlı olduğu yerlerde genelde iktidar değilken bazı şeyleri yapabilmek kolay değil. CHP’li belediye başkanları gerekliliklerini yerine getiriyorlar. Bütçelerin büyük bir kısmı personel maaşlarına gidiyor. Bunun daha da yükseltilebilmesi gelir kalemlerini arttırılmadığı noktada maşaların ödenemeyeceği için bir noktada kalıyor. İzmir demokrasinin beşiğidir, hakkını arayan herkese kapı sonuna kadar açıktır. Biz zaten Türkiye’de herkesin hakkını alması için sesini yükseltmesi gerektiğini söyleyen sosyal demokrat bir partiyiz” ifadelerini kullandı.

Muhabir: Batuhan Kaya