CHP İzmir Milletvekili Ednan Arslan, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un İzmir’de yaptığı açıklamalara sert tepki gösterdi. Sosyal medya hesabından paylaşım yapan Arslan, Bakan Kurum’un iktidarı döneminde yaşanan çevre felaketlerine ve doğa talanına dikkat çekti. Arslan, özellikle İliç maden faciasını hatırlattı. İzmir Büyükşehir Belediyesi gibi çaba gösteren yerel yönetimlerin yeterli desteği alamadığını vurgulayan Arslan, Bakan Kurum’un söylemlerinin gerçeklikle bağdaşmadığını ifade etti.

Arslan, “Çevre ve Şehircilik Bakanı, partimizi ve belediyelerimizi hedef alan söylemlerine devam ederken, bakanlık döneminde yaşanan çevre felaketlerinin hesabını vermemiştir. Neden büyükşehir belediyemizin projelerine kredi onaylamadıklarını açıklamadan, gerçek çözümler üreten yerel yönetimleri desteklemeden bu eleştirileri yapmak, gerçeklikten uzak bir yaklaşımdır” dedi.

Ednan Arslan'ın sosyal medya paylaşımı şu şekilde: 

"Bakanlığın adında “çevre” geçince gören de Sayın Bakanı çevreci sanır.

Başta İliç maden faciası olmak üzere bakanlığı döneminde birçok çevre felaketi yaşanmış Çevre ve Şehircilik Bakanı Sayın Murat Kurum, İzmir’de üst perdeden konuşmuş.

Müsilaj olduğu dönemlerde iklim krizini sebep gösterenler, konu CHP'li belediyeler olunca iklim krizinin adını anmıyorlar.

22 yıllık iktidar ve iki bakanlık dönemi boyunca, bu soruna neden çözüm üretmediklerini açıklamadan,

çözüm üretmek için çabalayan büyükşehir belediyemizi neden desteklemediklerini anlatmadan,

neden kredileri onaylamadıklarını kamuoyuyla paylaşmadan,

görevinin ilk döneminde ülkemizde yaşanan çevre felaketlerinin ve doğa talanının hesabını vermeden,

Sayın Bakan'ın Partimizi ve Belediyelerimizi hedef alan söylemleri, gerçeklikten uzaktır."

Muhabir: EYLÜL SANSÜR