AKP İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda İzmir'in barajlarının alarm verdiğini söyleyerek, "CHP belediyeciliği on yıllardan bu yana, yağmur suyunu barajlara aktararak orada toplayıp koruyacak bir altyapı inşa edemedi. Bugün, musluklarımıza ulaşan suyun yaklaşık %45’i niteliksiz altyapı yüzünden yok oluyor ve bu kayıp-kaçak bedeli yine İzmirli hemşehrilerimizin faturalarına yansıyor. İzmirliler her ay kullanmadıkları suyun parasını ödüyor" ifadelerini kullandı. 

CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu ise Saygılı'nın ifadelerini alıntıladı, "Barajı yapmayı beceremeyen hükümet barajda su tutmayı başaramadı. Su tutamayan baraj yaptılar. Barajın parasını almaya devam ediyorlar" dedi.

Asıl soru çok açık

Aslanoğlu'nun paylaşımının tamamı şu şekilde:

Sormuşsunuz İzmir'in suyu nerede diye. 

Para nerde?

Baraj nerde?

İzmir’in su ihtiyacı için Gördes Barajı yapılacaktı. Hükümet utanmadı bunun parasını İzmirlilerden istedi.

Evet doğru duydunuz! Hükümet İzmir’in su ihtiyacı için baraj yaptı ve parasını İzmirlilerden istedi. Bugüne kadar İzmir Büyükşehir Belediyesi 257 milyon lira para ödedi. Ama barajı yapmayı beceremeyen hükümet barajda su tutmayı başaramadı. Su tutamayan baraj yaptılar. Barajın parasını almaya devam ediyorlar.

Parayı alıp, barajı yapamayanlar da soruyor, su nerede diye?

Asıl soru çok açık!

Para nerede?

Baraj nerede?

Kaynak: Haber Merkezi