Kuşadası Belediyesi, ihtiyaç sahibi ailelerin okula giden 6-14 yaş arasındaki çocuklarına sağladığı beslenme desteği için kayıtları başlattı. Geçtiğimiz eğitim-öğretim döneminde her hafta ortalama 1600 öğrencinin faydalandığı bu hizmetten yararlanmak isteyen veliler, 20 Eylül’e kadar beslenmecantasi.kusadasi.bel.tr adresi veya 444 71 14 numaralı Güvercin Masa hattı aracılığıyla başvuru yapabilecekler.

Paketlerde ne var?

2024-2025 eğitim-öğretim döneminde de sürecek olan beslenme desteği kapsamında, öğrencilere okuldaki beslenme saatlerinde ihtiyaç duyacakları çiğ kuruyemiş, mevsim meyveleri, meyve suyu, su, süt ve sandviç ekmeği gibi gıdalar içeren paketler sunulacak. Bu beslenme paketleri, belirlenen dağıtım noktalarında ailelere imza karşılığında teslim edilecek.

Başkan Günel: Destek vermeye devam edeceğiz

Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel, çocukların sağlıklı gelişiminin doğru ve dengeli beslenme ile mümkün olduğunu vurgulayarak, “Ekonomik kriz nedeniyle zor günler geçiren ailelerimizin çocukları için beslenme desteği vermeye devam edeceğiz. Başvuru sürecinin tamamlanmasının ardından ihtiyaç sahibi öğrencilerimizin beslenme çantalarını yine hazırlayarak kendilerine ulaştıracağız” dedi.

Kaynak: Bülten