Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik, İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu'nu tutuklu bulunduğu Marmara Cezaevi'nde ziyaret etti. Ziyaretinin ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Çelik, "Silivri toplama kampına dönüştü, listeleri sayarak bitiremiyoruz. Türkiye'nin siyasetine yakışmayan manzara ile karşı karşıyayız" ifadelerini kullandı.
Mitinge davet
Yarın düzenlenecek Maltepe mitingi hakkında konuşan Çelik, "İçeri girdiğimde duygulandım, ama İmamoğlu çok moralliydi. Başkan İmamoğlu'nun mesajı yarın herkesi saat 12.00'deki Maltepe mitingine davet ediyor. Yarın İmamoğlu'nun adaylığını açıklayacağız" dedi.
Çelik, CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in; diğer siyasi parti liderlerini de yarınki mitinge davet edeceğini belirtti. Çelik, herkesi İmamoğlu'na Özgürlük Mitingi'ne beklediklerini ifade etti.
"Yeni bir başlangıcı ifade ediyor"
"Mücadelenin birinci adımı İmamoğlu ve beraberindeki tutsakların çıkmasıdır" ifadelerini kullanan Çelik, Maltepe mitinginin bir finali değil, yeni bir başlangıcı ifade ettiğini söyledi.
İmamoğlu'ndan mesaj var!
Çelik, ziyareti sonrası yaptığı sosyal medya paylaşımında İmamoğlu'nun mesajını paylaştı. Çelik, paylaşımında, "Ekrem Başkanımızın kendi el yazısıyla selamını ve çağrısını getirdim, dostlar. Yarın 12.00'de Maltepe Mitingi'nde buluşacağız. Ekrem Başkanımız da yanımızda olacak. Mücadelemiz bitmeyecek!" ifadelerini kullandı.
Ekrem İmamoğlu'nun mesajı şu şekilde:
"Maltepe'de milletçe buluşuyoruz. İnanın ki yanınızda olacağım. Sağınızda solunuzda baktığınız kişi ben olacağım. Gelin kol kola, omuz omuza olacağım."