Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Balçova Belediyesi Meclis Üyesi ve Grup Sözcüsü Korcan Uçman, merkezi hükümetin yerel yönetimlere yönelik engellemelerine rağmen halka hizmet etmeye devam edeceklerini belirtti. Uçman, yangınlara müdahale konusunda yaşanan iletişim kopuklukları ve ekonomik zorluklarla ilgili de açıklamalarda bulundu.

“Yangınlara müdahalede hükümet yetersiz kaldı”

Balçova’da yaşanan yangınlara değinen Uçman, hükümetin yangınlara yeterli müdahalede bulunmadığını ifade etti. Uçman, "Yangın bölgesine uzak bir ilçede olmamıza rağmen dumanlar Balçova’yı sardı. Ancak, hükümetin müdahale kapasitesi yetersiz kaldı. Uçakları göremedik, ormanlarımız yanarken hükümetten hızlı bir müdahale bekledik ama bu gerçekleşmedi" dedi.

“Ekonomik sıkıntılar belediyeleri zorluyor”

CHP’li belediyelerin merkezi hükümetten yeterli destek alamadığını vurgulayan Uçman, bu durumun yerel yönetimleri zor durumda bıraktığını belirtti. "Belediyeler olarak, merkezi hükümetten aldığımız sınırlı bütçelerle halka hizmet etmeye çalışıyoruz. Ancak, hükümetin plansız ekonomik politikaları bizi zor durumda bırakıyor. İller Bankası’ndan aldığımız paylar azalıyor ve bu da çalışmalarımızı engelliyor" diye konuştu.

Kaynak: BÜLTEN