İzmir Depremzedeleri Dayanışma Derneği (İZDEDA) kurucu başkanı ve Bayraklı Belediyesi CHP Meclis üyesi Haydar Özkan, Türkiye’de ilk kez İzmir’de hayata geçirilen Halk Konut projesinin son durumunu sosyal medya hesabı üzerinden paylaştı.

Ayrı ayrı bilgi verdi

Özkan'ın paylaşımının tamamı şu şekilde:

İzmir de Halk tarafından doğan ve Belediye işbirliğiyle kendi konutunu kendisi yapan depremzedelerin kooperatifleri Halk Konut hakkında son durum : 

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay ve Bayraklı Belediye Başkanı İrfan Önal tarafından yeniden yapılandırılan Halk Konut projesinde  EgeŞehir Yapı Planlama Müşavirlik ve Tekn. A.Ş. desteğinde ve Bayraklı Belediye şirketi BAYBEL A.ş kontrolünde ve sorumluluğunda eski yerinde ve Bayraklı A.Ş tarafından güçlendirilmiş kadrosuyla inşaatlara devam etmektedir. 

Halkkonut 1'in geçici kabulü yapıldı.

Halkkonut 2 - 3 -5 - 6 -7 -9 - 10 - 12 -15-18 kooperatiflerinin inşaatı devam etmekte.

Halkkonut 6 - 7 - 12 - 15  - 18  nolu kooperatiflerde zemin iyileştirme çalışmaları bitti, üst yapıya başlanıyor.

Halkkonut 8 -11 -13 -14 -15 nolu kooperatiflerin ruhsatları çıktı inşaat çalışmaları başlamak üzere.

Halkkonut 19 - 20 - 24 - 26 - 29  nolu kooperatiflerde ruhsatlandırma süreçleri devam etmektedir. 

Ayrıca Depremzedelerimizin Halkkonut haricinde ihtiyaç duyduğu teknik bilgilendirme desteğide Baybel A.ş tarafından verilecektir . 

Halk Konut projesi nedir?

İzmir Büyükşehir Belediyesi, İZBETON A.Ş., EgeŞehir A.Ş. ve Bayraklı Belediyesi iştiraki BAYBEL A.Ş.’nin güç birliği oluşturarak hayata geçirdiği Halk Konut projesi, İzmir’deki hasar gören, yıkılan, yıkılacak olan ya da riskli yapı kabul edilen binaların mevcut yapı yönetmeliklerine uygun olarak yeniden yapılması ve yurttaşların konut sahibi olmasını hedefliyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Bayraklı Belediyesi, depremzedelerin kendi konutlarını yapabilmesi için vatandaşlara belediye güvencesi ve teknik yardım sunuyor. Model ile pek çok orta hasarlı bina için İzmirlilere destek olunması amaçlanıyor. Halk Konut projesinde görev alan belediye şirketleri, yüzde 1 gibi sembolik bir kar oranı ile kooperatife müteahhitlik hizmetini karşılıksız veriyor.

Muhabir: EYLÜL SANSÜR