Sinan Tartanoğlu/Kısa Dalga- CHP İçişleri Bakanlığı'ndan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Gölge İçişleri Bakanı Murat Bakan'ın, 10 Haziran Pazartesi günü İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ile bakanlıkta görüşeceği öğrenildi. Murat Bakan ile Ali Yerlikaya'nın görüşmesinin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın CHP Genel Merkezi'nde CHP Genel Başkanı Özgür Özel ile 11 Haziran'daki görüşmesinden önce yapılacak olması dikkat çekti.

CHP İçişleri Bakanlığı'ndan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Murat Bakan'ın, 10 Haziran Pazartesi günü saat 12.00'da, Bakan Yerlikaya ile bakanlıkta görüşeceği öğrenildi.

Murat Bakan görüşmede Emniyet Teşkilatı ve Jandarma personelinin sorunlarını ve çözüm önerilerini gündeme getirecek.

Bakan, daha önce görüşmeye ilişkin sorulara, ayrıca İçişleri Bakanlığı'nın görev alanına giren göç ve sınır güvenliği ile ilgili pek çok çalışmalarının olduğu, sorunlara kapsamlı çözüm önerileri geliştirdikleri yönünde yanıt vermiş, tüm bunları da Yerlikaya ile paylaşacağını söylemişti.

Bakan ile Yerlikaya görüşmesine ilişkin özel gündemler de olduğu ancak bu konuların karşılıklı mutabakat ile görüşme sonrasında açıklama yapılabileceği öğrenildi.

Kaynak: Kısa Dalga