CHP İzmir Milletvekili Rıfat Nalbantoğlu, yapılan onca talep ve başvuruya, onca eyleme karşın Mali Müşavirleri canından bezdiren uygulamalar karşısında düzenleme yapmayan hükümete sert tepki gösterdi.

AKP iktidarının iş bilmez politikaları ve uygulamaları nedeniyle mali müşavirlerin mesleklerini yerine getirmekte büyük zorluklarla mücadele ettiklerini belirten Nalbantoğlu, yaptığı açıklamada “Mali Müşavirler sizin babanızın uşağı mı?” diyerek şunları ifade etti:

“Resmi Gazete’de Yayımlanmak Üzere Cumhurbaşkanlığına Gönderilen Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği (Sıra No: 563) Gelir İdaresi Başkanlığının sitesinde yayımlanmıştır. Bu Tebliğ ile 2024/2. Dönem geçici vergi beyannamesi verilen mükellefler ile ilgili olarak enflasyon düzeltmesi kar ve zararlarının dikkate alınmadan düzeltme yapılması istenmektedir.

Yayınladığınız bu tebliği yüksek sesle bir defa okuyun ağzınızdan çıkanın kulağınızın duyduğundan emin olun.

Böyle bir uygulama kabul edilemez! Beyannameleri veren mükellefler ve beyannamelerini tamamlayan mali müşavirler, sizin babanızın uşağı mı? Kölesi mi? Enflasyon düzeltmesi böyle yapılamaz diye haykırdık. Yetmedi Ankara da TÜRMOB’un öncülüğünde binlerce meslektaş toplanıp hep bir ağızdan haykırdı. Belli ki anlamadınız. Rahatsız mısınız siz kardeşim? Ne yaptığınızın farkında mısınız? Çevrenizde dört işlem, günün 24 saati olduğunu bilen bir tane bile adam yok mu? Mükellefin ve meslektaşın aklıyla oynamayın. Ben yaptım oldu zihniyeti ile işleri bu seviyede açmaza soktunuz yol yakınken dönün. Bitmeyen ve geçmeyen “geçici vergiler yarattınız” Aklınızı başınıza alın. Ve bu yanlıştan bir an önce dönün.

Kaynak: BÜLTEN