Efes Selçuk gündeminde konuşulan belediye tarafından verilen kurslara yönelik geçmişe dönük ücretlerin tahsili ile ilgili değerlendirme yapan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İlçe Başkanı İpek Onbaşıoğlu; Efes Selçuk Belediyesi’nin bu güne kadar verdiği tüm kursların ücretsiz olduğunu hatırlatarak; “Cumhuriyet Halk Partili Belediyeler olarak bizler laf değil hizmet üretiyoruz. Çünkü sosyal belediyecilik yardıma muhtaç bırakılan kitlelere yardım etmenin ötesinde dayanışmayı, dayanışmanın ötesinde bir kentte yaşayan herkesin hayatına pozitif katkılar sunmayı içermektedir. Kentimizde iktidara geldikten sonra kurslarımızın ücretsiz olarak düzenlenmesi adına belediye meclisimiz ile attığımız adım bunun en önemli göstergesidir” dedi. 

Son günlerde ilçe kamuoyunda 2019 yılında Belediye bünyesinde verilen kursların ücretsiz olduğu, ancak son günlerde kendilerine ödeme emri gönderildiği yönündeki paylaşımlara istinaden sosyal medya hesaplarından yaptığı açıklamayı paylaşan CHP İlçe Başkanı İpek Onbaşıoğlu; “2019 yılının Mart ayında gerçekleşen yerel seçimlerde kentimiz yeniden Cumhuriyet Halk Partisi belediyeciliği ile tanışmıştır. Partimiz tarafından yönetimin devralınmasından kısa bir süre sonra Belediye Başkanımız Sayın Filiz Ceritoğlu Sengel’in başkanlığında toplanan ve belediye meclisimize gelen konu Encümene gönderilerek alınan kararla, ‘belediye bünyesinde düzenlenecek tüm kültür sanat kurslarının ücretsiz olarak düzenlenmesine’ karar verilmiştir. Dönemin belediye meclisinden çıkan bu karar Cumhuriyet Halk Partisi’nin sosyal ve halktan yana olan belediyecilik anlayışının bir göstergesidir” dedi.

7 Bin kursiyer ücretsiz katıldı 

Geçmiş dönemde AKP'li Belediye Başkanı tarafından 2016 yılında Encümene havale edilerek tüm kursların ücretli olduğunu, 2019 yılında görevi devraldıktan sonra Başkan Filiz Ceritoğlu Sengel’in girişimleri ile Meclise gelen konunun Encümen kararı ile tüm kursların ücretsiz olarak hizmet verileceğine karar verildiğini hatırlatan CHP İlçe Başkanı İpek Onbaşıoğlu; “Geçerli olduğu dönem içerisinde ödenmeyen bu ücretlerle ilgili olarak söz konusu meclis kararı alınmadan önce geçerli olan ücretlerin ödenmemesine ilişkin kurstan yararlanan vatandaşlarımıza ödeme emri gönderilmesi yasal bir zorunluluktur” dedi.

Tüm sportif ve eğitim kurslarının ücretsiz olarak karar alınması ile birlikte bugüne kadar 7 binin üzerinde öğrenci, genç ve yetişkin kursiyere ücretsiz olarak hizmet verildiğinin altını çizen Onbaşıoğlu; “Biz Cumhuriyet Halk Partisi’nin sosyal belediyecilik anlayışı çerçevesinde attığımız adımlar çerçevesinde çocuklarımız, gençlerimiz ve kadınlar başta olmak üzere tüm yurttaşlarımızın kültür sanat faaliyetleri ile iç içe olmalarını, kültür sanat ve spor kurslarına katılım göstermelerini önemsemekteyiz. Cumhuriyet Halk Partili Efes Selçuk Belediyesi kültür sanat ve spor kurslarının kapılarını tüm vatandaşlarına ücretsiz olarak açmıştır. Bu tutumumuz devam edecektir. Bugün gerçekleşen ve bizi de üzen uygulama ise geçmiş iktidarın tutumunun bir yansımasıdır” ifadelerini kullandı.

Çocuklarımızın beslenme çantalarını doldurduk

Efes Selçuk Belediyesi’nin 2019 yılında yeniden Cumhuriyet Halk Partisi iktidarıyla tanışmasının ardından belediye tarafından eğitime verilen desteğe de dikkat çeken Onbaşıoğlu; “Biz Efes Selçuk’ta çocukların beslenme çantalarını dolsun diye çalışan bir iktidar olduk. Çünkü bu iktidarın yarattığı yoksulluk yüzünden çocuklarımız okula aç gidiyor. Belediyemiz tarafından hayata geçirilen Efes Selçuk Gıda Dayanışması ile 2023- 2024 yıllarında her ay ortalama 122 çocuğumuzun beslenme çantalarını doldurduk. Bunu yaparken de ne çocuklarımızı ne de annelerini incittik. Evlere teslim ettiğimiz haftalık kolilerle anneler çocuklarının beslenme çantalarını hazırladı” dedi.

Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel’in eğitime verdiği destek ile iktidarın yarattığı sorunlara çözüm sunduğunu belirten Onbaşıoğlu; “Adalet ve Kalkınma Partisi eğitim sisteminde yaptığı değişikliklerle eğitim kalitesini düşürdüğü gibi köylerde yaşayan çocukların eğitim olanaklarından yararlanmasını da zorlaştırdı. Hepimizin bildiği gibi bu iktidar tarafından hayata geçirilen 4+4+4 eğitim sistemi ile köylerimizdeki okullar kapandı, çocuklar merkezdeki okullarda eğitim görmeye zorlandı. Durum böyle olunca ekonomik zorlukları içinde yaşayan ailelerin yükü ulaşım giderleri ile biraz daha ağırlaştı. İşte Belediye Başkanımız bu noktada köylerde yaşayan çocuklarımızın merkeze ulaşımlarını sağlamak adına ulaşım desteği uygulamasını başlattı. 2020 yılında hayata geçen uygulama ile bugüne kadar köylerimizde yaşayıp eğitim görmek için merkeze gelmek durumunda kalan çocuklarımıza 2 milyon TL’ye yakın ulaşım desteği verildi. Yani iktidar zorlaştırırken belediyemiz kolaylaştırdı” dedi. 

Onbaşıoğlu, paylaşımında; “Böylelikle Cumhuriyet Halk Partisi’nin sosyal, halktan yana, haklıdan yana, yardımlaşmadan dayanışmaya evrilen bir anlayışa dayanan sosyal belediyecilik anlayışı daha net bir şekilde ortaya çıkmaktadır. Köy Enstitüleri ruhunu her zaman içinde taşıyan Cumhuriyet Halk Partisi için bir kemanın teline, bir topa dokunan ya da eli kalem tutarak resim çizen bir çocuğumuz, gencimiz en büyük kazanımdır. Yapılan icra işlemleri yasal bir zorunluluktur” dedi.

Kaynak: Bülten