CHP Genel Başkanı Özgür Özel, İzmir'de yaptığı bir sokak röportajı sonrası tutuklanan Dilruba Kayserilioğlu'nu cezaevinde ziyaret etti.

Ziyaret sonrası açıklama yapan Özel şunları söyledi: "Cezaevlerinin önünde haksız tutukluluklara karşı ziyaretler, çıkışında açıklamalar... Bunlar Türkiye'nin hak ettiği şeyler değil. Türkiye'deki gazeteciler de, 33 yaşındaki genç bir kadın da bunu hak etmiyor. Biz de bu işlerle meşgul olmak yerine Türkiye'nin diğer sorunlarına yoğunlaşmamız lazım.

Dilruba'yı cezaevinde ziyaret ettim. Dilruba'nın tutukluluğu baştan sonra hukuksuzluktur. Düşüncesi ne olursa olsun, şiddeti çağırmıyorsa düşüncesini açıklama hakkı vardır. Bu da Anayasal bir haktır. Siz bu hakkı tartışmaya açıyorsanız siz despotsunuz demektir.

Belki iktidardasınız ama yaptığınız işi büyük bir özgüvensizlikle yaptığınız için, bir kadının yaptığı açıklama sanki sizi yıkacakmış gibi ona karşı en olağan dışı refleksleri göstermek, sosyal medya linçleri başlatmak, savcılara da yatarı olmayan bir suçtan neredeyse bir aya varacak bir süre kişiyi özgürlüğünden etmek tamamen yönetimdeki acziyetin, savrulmanın ifadesidir.

Dilruba ile görüştüm. Kendisi ne söylediğini ne söylemediğini biliyor. Özgürlüğüne kavuştuğunda kendi ağzından, gerçek düşüncelerini paylaşacak.

3 Eylül günü serbest kalacağını ümit ediyoruz. Ben kendisini 9 Eylül günü partimizin kuruluş yıldönümünde Ankara'daki törenlere ve akşamki konsere davet ettim. Konserde Şevval Sam olacak. Kendisi de Şevval Sam'ı çok sevdiğini, en çok istediği şeylerden birisinin Sam'ı canlı dinlemek olduğunu söyledi. 9 Eylül için randevuleştik. Ümit ediyoruz onu üzecek bir durumla karşı karşıya kalmayız.

Hukukçu arkadaşlar da benzer bir değerlendirme yapmıştı. Zaten tutuklanmayı gerektirecek bir şeyle suçlanmıyor.

Türkiye'nin bu saçma sapan tartışmalardan kurtulması lazım. Toplumu gererek iktidarda tutunmaya çalışanlara söylüyorum Türkiye'ye bunu yapmayın. Tarihe bir de bunu da yaptılar diye geçmeyin. Geçiyorsunuz. 33 yaşındaki bir kadını kınaya bilirsiniz, eleştirebilirsiniz, düşüncelerine katılmaya bilirsiniz ama hapsedemezsiniz. Türkiye'de yaşam şeklinin, tercihlerinin tam bir özgürlük içinde olması lazım. Kimin başını örtüp örtmeyeceğine, ne giyip giymeyeceğine, o kişiden başka kimse karar veremez.

Bu işlere karışanlara diyoruz ki işinize bakın, haddinizi bilin. Türkiye bir özgürlükler ülkesidir, 100 yıl önce kurulmuş bir anayasal bir ülkedir. Son 22 yılda yaşatılanların geldiği nokta utanç vericidir. Milletin yakasından düşün. Haddinizi bilin. Türkiye'deki her mağduriyetin tam olarak karşısındayız, her mağdurun ve mazlumun siyasi görüşüne bakmadan yanındayız. Her türlü sıkıntının vardır bir çaresi onun da adı Cumhuriyet Halk Partisi."

Başörtüsü nedeniyle talep ettiği görevi alamayan Dilara Çiçek ile de görüştüğünü söyleyen Özel, Kayserilioğlu'nu davet ettiği gibi Dilara'yı da 9 Eylül'de davet ettiğini belirtti.

Muhabir: Eylül SANSÜR