Kuyu Tipi hapishanelerin kapatılması için imza kampanyası başlatan TAYAD’lı aileler, CHP İzmir Milletvekili ve İnsan Hakları Komisyonu üyesi Rıfat Nalbantoğlu’nu ziyaret etti.

Başlattıkları imza kampanyasında toplanan imzaları teslim etmek için 30 Eylül’de İstanbul’dan yola çıkan aileler, söz konusu cezaevlerinin aslında “morg ve ölüm evi” olduğunu anlatarak, bu hapishanelerin derhal kapatılması gerektiğini ifade etti.

Tek bir amacımız var...

Nalbantoğlu, "Tek bir amacımız var, o da insan haklarına, hukuka ve adalete uyulmasıdır. Aksi durumda hangi makamda olursa olsun buna seyirci kalanlar insanlık suçu işlemekle suçlanacaklar ve tarihin tozlu sayfalarında yer alacaklardır. 'İşkenceye sıfır tolerans' diyenlerin sözlerini tutmalarını bekliyor ve 'Kuyu Tipi' cezaevlerinin derhal kapatılmasını talep ediyoruz” ifadelerini kullandı. 

Bilekliği odasına astı

TAYAD tarafından Y ve S tipi olarak adlandırılan yüksek güvenlikli hapishanelerin kapatılması için başlatılan imza kampanyasına da destek veren Nalbantoğlu, cezaevinde yapılan ve aileler tarafından kendisine hediye edilen bilekliğin çok değerli ve anlamlı olduğunu belirterek bilekliği Meclis’teki makam odasına astı. 

Muhabir: ORÇUN BULDAÇ