CHP Parti Sözcüsü ve İzmir Milletvekili Deniz Yücel, Adalet Bakanı Yılmaz Tunç’un yaptığı açıklamalara sosyal medya hesabından tepki gösterdi. Bakan’ın yargı sistemindeki cezasızlık algısını yeni fark ettiğini ifade eden. Yücel, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, infaz yasalarında yapılan değişikliklerle binlerce kadın ve çocuk katilinin, tecavüzcünün, istismarcının ve uyuşturucu satıcısının serbest bırakıldığını vurguladı.
Yücel, bu çarpık düzenin bir an önce düzeltilmesi gerektiğini belirterek, “Daha kaç canın yanması gerekiyor?” diye sordu. Açıklamasında, Yücel şu ifadeleri kullandı.

"Adaletsiz sistemin sözde adalet bakanı, yargı sistemindeki cezasızlık durumunu yeni farketmiş.

Sn. @yilmaztunc ortada “cezasızlık algısı” yok, ortada yıllardır süregelen bir “cezasızlık durumu” var. İnfaz Kanununu defalarca değiştirerek binlerce kadın ve çocuk katilini, tecavüzcüyü, istismarcıyı, gaspçıyı, uyuşturucu satıcısını sokağa saldınız.

Ceza ve infaz sistemindeki çarpıklığın farkına varmanız için Narin’in, Ayşenur’un, İkbal’in ve nicelerinin ölmesi gerekmezdi.

Bir suçluya verilen ceza onu mükafatlandırmak için değil, öncelikle ıslah etmek ve topluma geri kazandırmak için verilir. Ayrıca cezanın caydırıcı da olması gerekir.

Ancak siz ve mensubu olduğunuz partinin yarattığı adalet sistemi, mağduru ve kurbanı yok sayan, suçluyu cezalandırmayan, hatta suç işlemeye teşvik eden bir sistem haline gelmiştir.

Bu çarpık düzenin bir an önce düzeltilmesi için daha kaç canın yanması gerekiyor?"

Kaynak: HABER MERKEZİ