YİĞİT SÜTCÜ - Çiğli'de 26 mahalle muhtarının düzenlediği basın toplantısıyla kentteki kirlilik sorunu gündeme getirildi. Basın açıklaması, Kasaplar Meydanı'nda gerçekleşti. Basın açıklamasını, Çiğli Muhtarlar Gücü Dernek Başkanı ve Aydınlıkevler Mahallesi muhtarı Mürvet Karakoç yaptı. Karakoç, “Bugün burada, ilçemizin 26 mahallesinin sakinleri adına, tüm muhtarlarımız, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve Çiğli’yi seven herkesle birlikte geciken adaletin sağlanması için toplandık.” İfadelerini kullandı.

Mahkeme kararı elimizde

Konuyla ilgili mahkeme kararı da bulunduğunu belirten Karakoç, ”Biliyorsunuz ki ilçemiz uzun yıllardır şehrin katı atık deposu konumunda ve bu durum birçok sorun ve tehdit oluşturmakta. Ancak artık çöp yığınları ilçemizi aşırı derecede etkiliyor ve kaldırılacak düzeyin çok ötesine geçti. İzmir Bölge İdare Mahkemesi 7. İdari Dava Dairesi, çöp dökme işleminin durdurulmasına karar vermiştir. Buna rağmen, çöp dökme işlemlerine devam eden ve yeni alanlar açan İzmir Büyükşehir Belediyesi’ni kınıyor, mahkeme kararına uymaya davet ediyoruz" şeklinde konuştu. 

Çiğli’de çöp görmek istemiyoruz

Karakoç, ”Biz Çiğliler olarak buradan haykırıyoruz; ilçemizin bir çöp merkezi olarak anılmasını istemiyoruz. Çiğli’nin temiz topraklarında ve ‘çiçekler açan dağlarında’ artık çöp görmek istemiyoruz. Çiğli, güzellikler şehri olarak anılmalı ve yaşatılmalıdır. Bunun mücadelesini vermekte kararlıyız” dedi. 

“Yetkililerden bu yanlıştan dönmelerini talep ediyoruz” diyen Karakoç, “Mahkeme kararının uygulanması ve çöp dökme işleminin durdurulması için Sayın Valimiz Süleyman Elban, Sayın Kaymakamımız Fatih Görmüş, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, adli ve emniyet güçlerimizi göreve davet ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Muhtarlar, cumartesi günü saat 13.00'te Harmandalı İnönü Mahallesi muhtarlık önünden Harmandalı Çöplüğü'ne bir yürüyüş gerçekleştirecek.

Muhabir: YİĞİT SÜTCÜ