Semra İğtaç- Türkiye’nin en köklü sanat etkinliklerinden biri olan Ekim Geçidi sergileri, 23. yılını Cumhuriyet Bayramı coşkusuyla kutladı. Bu yıl etkinliğe çocuklar da katılarak, yaptıkları resimlerle sanatseverlerle buluştu. Serginin açılışında, ilk sergilerini heyecanla sunan çocuklar ve aileleri unutulmaz anlar yaşadı.

Sanatla büyüyen nesiller, aydınlık geleceği inşa edecek

Ressam Feriha Dağlı, çocukların sanatla erken yaşta tanışmasının önemine dikkat çekerek, “Cumhuriyeti onlara emanet edeceğiz, bu yüzden onları da bu sergilere dahil ediyoruz. Sanatla büyüyen nesiller, Türkiye’nin aydınlık geleceğini inşa edecek” dedi.

Feriha Dağlı, serginin amacını şu sözlerle açıkladı:

 “Cumhuriyete olan inancımızı ve laik Cumhuriyetin kazanımlarını vurgulamak istiyoruz. Yıllardır süregelen bu sergi, 30’dan fazla ilde yapılıyor, İzmir’deki ayağını ise 6-7 yıldır ben yürütüyorum. Son üç yıldır çocukları da dahil etmeye başladık. Cumhuriyet bayrağını onlara devredeceğimiz için bu çok anlamlı.”

Projenin sahibi Gülsün Erbil ise konseptin genişletileceğini belirtti ve diğer illerde de çocukların dahil olduğu bu etkinliklerin yapılacağını söyledi.

Ekim Geçidi’nin İzmir ayağı, sanatçılar Feriha Dağlı ve Bahar Soğukkuyu’nun organizasyonuyla 31 Ekim 2024’e kadar Bornova Belediyesi Uğur Mumcu Sanat Galerisi’nde ziyaret edilebilecek.

Muhabir: SEMRA İĞTAÇ