İzmir Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü Başkanı Ertuğrul Tugay, Türkiye Dağcılık Federasyonu Başkanlığı’na adaylığını duyurdu. 
Federasyonun 12 Ekim 2024 tarihinde yapılacak 6. Olağan 8. Mali Genel Kurulu’nda “Zirvelerin birikimi, temsilde adalet!” sloganıyla yarışacak olan Tugay, dağcılık alanında hem sporcu hem de yönetici olarak deneyim sahibi olduğunu belirtti. “Ülkemizin önde gelen kurumlarında uygulayıcı ve yönetici olarak önemli görevlerde bulundum. Mottomuzdaki ‘zirvelerin birikimi’ de bu deneyimi ifade ediyor.” dedi. 

Projelerini 16 maddede özetleyen Tugay, “İp arkadaşlığı ve paylaşım ruhunun ön planda olacağı, katılımın heyecan verici olduğu, oy uğruna değil dağcılığın yaygınlaşması ve niteliğinin artırılması için emek verecek bir yönetim anlayışı ile adayız.” şeklinde konuştu. 

Çağa uygun projeler

Dağcılık Federasyonu’na İzmir’den seçilen ilk başkan olmayı hedefleyen Tugay’ın projeleri arasında: Genç dağcıların yüksek irtifa deneyimleri yaşaması, dijital eğitim arşivi oluşturulması, emeğin takdir edilmesi için ödüller, TDF Mümtaz Çankaya Dağcılık Eğitim Merkezi ve Dağ Evi’nin modernizasyonu, Sporcu-Antrenör Mesleki Eğitim ve Gelişim Projesi’nin (SAMEG) uygulanması, performansa dayalı sporcu takip sisteminin kurulması, sporun tabana yayılması ve genç kuşakların dağcılık sporuna erişiminin kolaylaştırılması, olimpik altyapının geliştirilmesi ile Kanyoning, Buz Tırmanışı ve Yüksek Dağ Koşusu branşlarının yaygınlaştırılması yer alıyor. 

Tecrübesiyle dikkat çekiyor

Ertuğrul Tugay, 1987 yılında İzmir Dağcılık ve Doğa Sporları İhtisas Kulübü’ne (İDADIK) üye olarak dağcılığa başladı ve 1996-2000 yıllarında kulüp başkanlığı yaptı. 2001 yılında Türkiye Dağcılık Federasyonu’nun kurullarına seçilen Tugay, 2012 yılına kadar yönetim kurulu üyeliği, 2016-2024 yılları arasında ise as başkanlık görevini üstlendi. Dağcılık Federasyonu tarafından sunulan tüm eğitimleri tamamlayarak birinci kademe antrenör unvanını kazandı. 

Yurt dışında İran, Gürcistan, Rusya, Kırgızistan, Tacikistan ve Çin’de yüksek irtifa tırmanışları gerçekleştiren Tugay, ayrıca İzmir Köy Hizmetleri İl Müdürlüğü’nde şube müdürlüğü, İzmir İl Özel İdaresi’nde şube müdürlüğü ve daire başkanlığı, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde ise daire başkanlığı ve genel sekreter yardımcılığı gibi önemli idari görevlerde bulundu. Tugay, 13 Eylül 2024 tarihinden itibaren de İzmir Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü Başkanlığı’na seçildi.

Muhabir: YİĞİT SÜTCÜ