“Daha temiz bir Konak" mottosuyla çalışan Konak Belediyesi, kentte yaşayan vatandaşlara daha etkin ve kaliteli hizmet sunmak için araç filosunu güçlendirmeye hazırlanıyor. Envanterine yeni ve modern araçlar katmak amacıyla girişimlerini hızlandıran Konak Belediyesi, temmuz ayının son meclis toplantısında yeni araç alımlarına ilişkin oybirliği ile alınan karar doğrultusunda kamu tedarikçisi Devlet Malzeme Ofisi’ne (DMO) alım başvurusunu yaptı.

İlk etapta 8 adet hidrolik sıkıştırmalı çöp kamyonu, 5 adet mini damperli çöp kamyoneti, 2 adet kombine yol ve kaldırım yıkama aracı, 1 adet yüksek çalışma platformlu sepetli vinç talebiyle yapılan alım başvurusu sonucunda teslim alınacak araçlar Temizlik İşleri Müdürlüğü ile Park ve Bahçeler Müdürlüğünün hizmetlerinde kullanılacak. 

Eski araçlar yenilenecek

Hizmet alanlarında kullanılan eski araçları yenilemeyi ve ihtiyaçlar doğrultusunda belediyeye yeni araçlar kazandırmayı hedeflediklerini belirten Konak Belediye Başkanı Nilüfer Çınarlı Mutlu, “Seçim sürecinde söz verdiğimiz üzere araçlarımızı yenilemek için ilk adımı attık. İlçemizin ihtiyaçlarını karşılayabilmek ve personelimizin daha iyi çalışma koşullarında hizmet üretebilmesini sağlayabilmek amacıyla filomuzu güçlendirmeye hazırlanıyoruz. Devlet Malzeme Ofisi’ne yaptığımız alım başvurusu sonucunda ilk etapta 16 yeni aracı Temizlik İşleri Müdürlüğü ile Park ve Bahçeler Müdürlüğümüzün hizmetlerinde kullanılmak üzere filomuza katmayı hedefliyoruz. Hep birlikte daha yaşanabilir bir ilçe inşa etmek için çalışmalarımıza devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Kaynak: BÜLTEN