Çanakkale açıklarında bulunan Gökçeada özellikle yaz aylarında ziyaretçi akınına uğruyor. Adada bulunan köyler de büyük ilgi görüyor. Bu köylerden biri de Kaleköy.

Kaleköy'ün eski adı ise Kastro olarak biliniyor. Antik dönemden beri yerleşim yeri olan köy bir tepe üzerine kurulu.

Köy, kentsel sit alanı ilan edilmiş. Mimari projeler önce anıtlar kurulunun onayından geçiyor ve köye sadece taştan binalar yapılabiliyor.

Köyde yaşayan hiç Rum kalmamış. Sadece 30-40 sene önce Doğu Anadolu'dan göçmüş aileler ve son yıllarda yerleşmiş şehirliler yaşıyor.

Bu köy adanın işletme açısından en canlı köyü. Ada meydanında bulunan kahve, sabun atölyesi, kayaların üzerine kurulu olan meyhane, gözleme yiyebileceğiniz mekanlar ve kalabileceğiniz oteller bu köyde mevcut.

Kaleköy, yüksek bir tepenin üzerinde yer aldığı için harika bir manzaraya da sahip. Özellikle adana gün batımı manzarası ve Semadirek Adası'nın görüntüsü izleyenleri büyülüyor.

Köyde bir liman da bulunuyor. Limana gitmek için ise antik çağlardan kalma olan bir patika yolu takip etmelisiniz. Bu yolun adı ise Kraliçe Valentina yolu olarak geçiyor. İddiaya göre bu yolu Pelemede Gattilisuo 1440'lı yıllarda eşi için yaptırmış.

Adana bir de kale kalıntısı bulunuyor. Kalenin manzarı da görülmeye değer yerlerden biri.

Gökçeada'ya nasıl gidilir?

Gök­çea­da’ya ulaşım Kabatepe Limanından kalkan arabalı feribotlar ile sadece deniz yoluyla sağlanıyor. Gestaş tarafından düzenlenen deniz ulaşımında, 2 arabalı feribot kullanılıyor.

Araçla gelenler adaya sadece arabalı feribotlarla ulaşabilirler. Yolculuğun süresi hangi feribota denk geldiğinize göre değişiyor. Yeni feribot ile 1 saat 15, eskisi ile 1 saat 45 dakika sürüyor.

Kaleköy'e nasıl gidilir?

Eğer kendi aracınızla adaya gitmediyseniz adada bulunan şirketlerden araç kiralayabilir rahat rahat gezebilirsiniz.

Bunun dışında taksi durağı da adada mevcut. Aynı zamanda ada içinde minibüsler de hizmet veriyor.

Kaynak: Haber Merkezi