30 Ağustos Zafer Bayramı, Didim’de büyük coşku ile kutlandı. Didim Belediyesi tarafından gerçekleştirilen etkinlikler kapsamında, Fener Alayı gerçekleştirildi. 
Belediye önünden başlayan Fener Alayına Didim Belediye Başkanı Hatice Gençay, Belediye Başkan Yardımcıları Aydan Aşık Turgut, Kaan Topçuoğulları, CHP Didim İlçe Başkanı Aşkın Atlı, Belediye Meclis üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

Binlerce vatandaş ellerinde Türk Bayrakları ve meşalelerle Didim Cumhuriyet Kent Meydanı’na kadar yürüdü. Fener Alayının ardından Cumhuriyet Kent Meydanı’nda kutlamalar Kubat Konseri ile devam etti.

Didim Fener Alayı

Konser öncesi konuşma yapan Didim Belediye Başkanı Hatice Gençay, “Tarihe yön veren cesaret ve özgürlüğe adanmış bir milletin sarsılmaz duruşudur 30 Ağustos! Küllerinden doğan bir milletin zafer türküsüdür 30 Ağustos. Bağımsızlık ve özgürlük meşalesini daima önde taşıyan büyük zaferlerin mirasçısı Ulu Önder Atatürk’ün kahraman evlatları hepiniz hoş geldiniz. Bugün Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde aziz milletimizin ve kahraman ordumuzun kazandığı eşsiz zaferin 102. yılını kutlamanın onurunu mutluluğunu hep birlikte paylaşıyoruz. Bu büyük zafer hepinize kutlu olsun. Milletimiz esarete asla boyun eğmeyeceğini, bağımsızlığından, özgürlüğünden asla ödün vermeyeceğini tüm dünyaya göstermiştir. Bu büyük zaferin ardından yatan ruh, fedakârlık, cesaret, inanç ve vatan sevgisi ile dolu yüreklerin ortak mücadelesidir.  102 yıl önce kazanılan bu zafer milletimizin hürriyet ve bağımsızlık sevgisinin en güçlü sembolüdür. O gün canları pahasına bu vatanı savunan bağımsızlığını korumak için mücadele eden tüm kahramanlarımızı, aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi minnetle anıyor, Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm, silah arkadaşlarına şükranlarımı sunuyorum. 30 Ağustos Zafer Bayramımız Kutlu Olsun” ifadelerini kullandı.

Başkan Gençay’ın konuşmasının ardından Türk Halk Müziği’nin sevilen sanatçılarından Kubat sahne aldı. Birbirinden güzel şarkılarını Didimliler için seslendiren ünlü sanatçı Kubat, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nda bütün vatandaşları coşturdu.

Kaynak: Bülten