3-4 Ağustos tarihlerinde iki gün sürecek Çandarlı Kale İçi Kültür, Demokrasi ve Emek Festivali kapsamında saat 19.00’dan itibaren Dikili Belediyesi Çandarlı Ek Hizmet Binası Yanı’nda çocuklar için Savaş Tercan Tiyatrosu’nun tahta bacak, mini disko, balon katlama,  yüz boyama, şarkı, çuval, mendil kapma yarışmaları düzenlenecek. Ayrıca aynı yerde Dikili Belediyesi çini, seramik, Yağcıbedir Halı Dokuma, Islak Keçe ve Dikili Fotoğraf Kulübü’nün “Bizim Gözümüzden” temalı sergileri açık olacak.

Çandarlı Orhan Hassoy Stadyumu’nda gerçekleşecek konserlerde 3 Ağustos Cumartesi günü saat 22.00’de Mehmet Erdem, 4 Ağustos Pazar günü aynı saatte Öykü Gürman sevenleriyle buluşacak.

Dikili’de her dönem sosyal ve kültürel etkinliklere önem veren Dikili Belediye Başkanı Adil Kırgöz “Yaz döneminde Dikili’miz masmavi denizi, uzun kumsalları, cezbeden doğasıyla çok tercih edilen bir yer. Bu yaz da Dikili’de sosyal ve kültürel etkinlikleri eksik etmedik. Temmuz ayında 3.Dikili Kitap Günleri’ni gerçekleştirdik. Ağustos ayı da dolu dolu geçecek. İlk festivalimizi 3-4 Ağustos tarihlerinde göz bebeğimiz Çandarlı’mızda gerçekleştiriyoruz. 28-29-30 Ağustos tarihlerinde 38. Dikili Kültür, Demokrasi ve Emek Festivali’ni düzenleyeceğiz. Kuzey Ege’nin parlayan yıldızı güzel kentimize herkesi bekliyoruz.” diyerek tüm vatandaşları festivallere davet etti.

Kaynak: Bülten