Yangın, Dikili ilçesine bağlı Çandarlı Mahallesi'nde saat 14.21'de ormanlık alanda başladı.

Henüz belirlenemeyen bir nedenle çıkan yangına ilk müdahalesini yapan İzmir Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri, yerleşim yerine yakın olması sebebiyle ekip sayısını artırdı.

Ekipler; an itibariyle 10 uçak, 6 helikopter, 25 arazöz, 9 su ikmal, 3 dozer ve 2 yer ekibiyle yangını kontrol altına almak için çalışmalarını sürdürüyor.

Dikili Orman Yol Kapattirdi

Site tahliye edildi, yol trafiğe kapandı

Rüzgarın da etkisiyle yayılan yangında alevlerin yaklaştığı Mavikent Sitesi, tahliye edildi. Çandarlı-Denizköy kara yolu da yangın nedeniyle trafiğe kapatıldı.

3 evde kısmi hasarlar oluştu

Dikili Kaymakamlığına vekalet eden Bergama Kaymakamı Avni Oral, yaptığı açıklamada şu bilgileri verdi:

"Yerleşim yerleriyle ilgili bölümde yangın kısmen kontrol altına alındı. Burada sıkıntı kalmadı. Ancak yangının diğer ilerleme noktası olan ormanlık alanda çalışmalar sürüyor. Bu yönde de şu anda tehdit altında olan bir yerleşim alanı yok. Yangının konutlara sirayet etme durumu yok. Yalnızca bir sitedeki 3 evde kısmi hasarlar oluştu."

Bir bağ evi sahibi isyan etti: 10 yıllık emek 10 saniyede kül oldu

Yangında bölgede bulunan bir bağ evi kül olurken, bahçedeki zeytin ağaçları da yandı. Bahçenin sahibi Mehmet Karaçam, “Ben buraya geldim. İlk itfaiye geldi, daha sonra jandarma ekipleri bana ‘Aracını buradan kaldır' dedi. Ben de ‘Evim burası' dedim ve Denizköy'e eşimi almaya gittim. Oradan gelene kadar yangın buraya kadar gelmiş. 10 yıllık emeğim 10 saniyede yok oldu. Babamdan kalma zeytinlik de yok oldu” dedi.

Büyükşehir İtfaiyesi Dikili'ye müdahale ediyor

İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı ekipleri, bugün öğlen saatlerinde Dikili'nin Çandarlı Mahallesi'nde başlayan orman yangınına müdahale ediyor. İzmir İtfaiyesi’nin 20 araç ve 60 personel ile söndürme çalışmalarını yürüttüğü alanda, İzmir Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri de havadan ve karadan alevlere müdahale ediyor. İzmir Orman Bölge Müdürlüğü'ne bağlı 10 uçak, 6 helikopter, 25 arazöz, 9 su ikmal aracı, 3 dozer ve 2 yer ekibinin bulunduğu bölgede, yangının yerleşim yerlerine ulaşmaması için yoğun bir çalışma yürütülüyor. Ekipler, yangının sıçrama riskine karşı kimi bölgeleri önlem amacıyla tahliye etti. İzmir İtfaiyesi de yangının sıçrama riskinin  bulunduğu Denizkent Sitesi, 18 Sitesi ve Deniz Efe Sitesi çevresinde gerekli önlemleri aldı.
Yine ilçe belediyelerine ait su tankerkeri de bölgede süren yangını söndürmek için çalışmalara katıldı

Kaynak: İHA/AA/BÜLTEN