İsmail Saymaz, Halk TV'de sunduğu Gündem Özel programında, Koca'nın görevden alınmasının ardındaki nedenleri detaylandırdı. Saymaz'ın iddiasına göre, Koca'nın görevden alınmasının ardında 'AK Parti içindeki rant hesaplaşmaları' yatıyor

Birinci gerekçe: Şehir hastaneleri yatırımları

Saymaz, ilk gerekçeyi şöyle açıkladı:

"Koca’nın yakınları, şehir hastaneleri için müteahhitlere aktarılan paraların kamuda kalması ve yatırımların Sağlık Bakanlığı bütçesi ile yapılmasının müteahhitleri rahatsız ettiğini belirtti. Bu durum, hükümet üzerinde etki sahibi müteahhitlerin tepkisini çekti. AKP'yi ayakta tutan en önemli kalemlerden biri inşaat sektörü ve müteahhitlerin bu sektöre erişiminin engellenmesi, Koca'nın görevden alınmasının nedenlerinden biri olarak görülüyor."

İkinci gerekçe: Mülakat sistemi

Saymaz, ikinci gerekçe olarak Koca döneminde mülakat ile personel alımının engellenmesini işaret etti:

"Koca'nın döneminde herkesin KPSS puanı ile alındığı ve teşkilatların içeriye adam sokamadığı söyleniyor. Bu durum, AKP'nin en önemli iki hastalığından biri olan adam kayırmacılığı engelledi."

Resmi Gazete’den duyurulmuştu

2 Temmuz tarihli Resmi Gazete ile Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ve Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki görevden alınmıştı. Özhaseki, sağlık sorunları nedeniyle görevden alındığını belirtirken, Koca'nın görevden alınma nedeni merak konusu olmuştu.

Kaynak: Haber merkezi