Son dönemde Türkiye'nin gündeminden düşmeyen Engin Polat ve Dilan Polat çiftinin otomobilleri, devlet tarafından el konulmuştu. Çiftin suçlamalarla içeri alınmasının ardından serbest bırakılmasının ardından, lüks otomobillerine el konulmuş ve TMSF tarafından saklanmıştı. Bu otomobiller, belirli bir süre kapalı otoparkta güvenlik altında bekledikten sonra, satışa çıkacak.

İhale detayları

TMSF, otomobillerin ihale yoluyla satışa sunulacağını açıkladı. 22 Nisan 2025 tarihinde saat 10:00'da İstanbul'da düzenlenecek olan ihale, büyük ilgi görmesi beklenen bir etkinlik olacak. İhaleye katılacak kişiler, kapalı zarflar ile tekliflerini komisyona sunacaklar. Teklifler açıldığında en yüksek teklifin, belirlenen muhammen bedelin üzerinde olması durumunda açık arttırma aşamasına geçilecek ve otomobillerin satışı açık arttırma usulüyle gerçekleştirilecek.

Özel'den 2 Nisan boykotuna destek: Tüketimden gelen gücünüzü kullanmaya davet ediyorum! Özel'den 2 Nisan boykotuna destek: Tüketimden gelen gücünüzü kullanmaya davet ediyorum!

Otomobillerin listesi ve fiyatlar

Otomobil listesi oldukça dikkat çekici. İhaleye sunulacak otomobiller arasında BMW, Porsche ve Ferrari gibi dünyaca ünlü markalar yer alıyor. En dikkat çeken araçlardan biri, Dilan Polat tarafından sıkça paylaşılan kırmızı Ferrari 296 GTB. Bu aracın KDV hariç 34 milyon 750 bin TL'lik muhammen bedeli ile listenin en pahalı otomobili olduğu belirtiliyor. Ayrıca, bu otomobillerin toplamda KDV hariç 76 milyon TL civarında bir muhammen bedelinin olduğu açıklandı. Bu bedel, satışın ardından artabilecek bir fiyatla sonlanabilir. Ancak, İstanbul Emniyet Müdürlüğü tarafından aktif olarak kullanılan bazı araçlar bu ihaleye dahil edilmemiştir.

Hangi otomobiller satışta?

  • Ferrari 296 GTB: Kırmızı renkli ve Dilan Polat'ın sıkça paylaştığı lüks araç, 34 milyon 750 bin TL muhammen bedelle satılacak.
  • BMW, Porsche gibi yüksek markaların otomobilleri de satışa sunulacak.
  • İhale tarihi: 22 Nisan 2025, 10:00
  • Yeri: TMSF İstanbul Genel Merkezi

Kaynak: HABER MERKEZİ