Batuhan KAYA- Geçtiğimiz haftalarda verdiği sokak röportajı sebebiyle “Cumhurbaşkanına Hakaret” ve “Halkı Kin ve Düşmanlığa tahrik ve aşağılama” suçlarından tutuklanan Dilruba Kayserilioğlu, dün gece saatlerinde avukatına ve ailesine bilgi verilmeden tahliye edildi. Kayserilioğlu’nun Avukatı Hüseyin Yıldız, İz Gazete’ye özel açıklamalarda bulundu.

Yıldız açıklamasında, “Biz bir itirazda bulunmuştuk, bu itiraz neticesinde dün gece kimseye haber vermeden tahliye kararını Dilruba’ya tebliğ edip bırakmışlar. Kararı bize bile henüz tebliğ edilmedi. Dilruba Hanım tahliye edildikten sonra annesine ulaşmış, annesi de saat geç oldu diye bana ulaşmamış” ifadelerini kullandı.

“Muhtemelen arkadaşları almıştır”

Dilruba’nın cezaevinden tahliye edildikten sonra bir yurttaşın telefonundan annesini aradığını ve muhtemelen arkadaşları tarafından cezaevinden alındığını söyleyen Yıldız, şu ifadeleri kullandı:

“Biz bir itirazda bulunmuştuk, bu itiraz neticesinde dün gece kimseye haber vermeden tahliye kararını Dilruba’ya tebliğ edip bırakmışlar. Kararı bize bile henüz tebliğ edilmedi. Dilruba Hanım tahliye edildikten sonra annesine ulaşmış, annesi de saat geç oldu diye bana ulaşmamış. Sabah 6 sularında beni aradı, tahliyeyi haber verdi. Muhtemelen Dilruba’yı arkadaşları almıştır, belki içeri girerken cebinde olan parayı iade etmişlerdir. Dilruba şu an dinleniyor diye kendisiyle görüşmedim.”

Muhabir: Batuhan KAYA