2024-2025 eğitim öğretim yılının başlangıcı olarak planlanan 9 Eylül 2024 tarihinden itibaren, okul öncesi, ilkokul 1. sınıf, ortaokul 5. sınıf ve lise 9. sınıftan başlamak üzere kademeli bir şekilde uygulamaya alınması planlanan Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli kapsamında hazırlanan tartışmalı yeni müfredat hakkında İletişim Başkanlığı’ndan açıklama geldi.

Din dersi zorunlu, matematik dersi seçmeli mi?

Bazı sosyal medya hesapları üzerinden yapılan paylaşımlarda yer alan, "Din dersi zorunlu, Matematik seçmeli oldu." iddiası dikkat çekti. 

İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, Milli Eğitim Bakanlığı'nın müfredatına ilişkin bu iddiaya ilişkin sosyal medya hesabından açıklamada bulundu. Açıklamada şu ifadelere yer verildi 
'Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli kapsamında hazırlanan yeni müfredatta, matematik dersinin seçmeli ders olması söz konusu değildir.

Bu modelle matematik alan becerileri; ilkokul, ortaokul ve lise düzeyini kapsayan ve süreç bileşenleri ile modellenebilen beceriler dikkate alınarak belirlenmiştir. Bu kapsamda bireyin bütüncül matematiksel gelişimi amaçlanmakta, teknolojik gelişmelere karşı duyarlı olması ve yeri geldiğinde bu gelişmelere öncülük edebilme potansiyelinin inşa edilmesi hedeflenmektedir.

DMM açıkladı: İddialar doğru değildir

Bazı sosyal medya hesaplarından paylaşılan, “Din dersi zorunlu, matematik dersi seçmeli oldu” iddiası doğru değildir.' ifadelerine yer verildi.

Iletişim Baskanligi Acikama

Editör: Esra Seyirden