Kırsal Tavşantepe Mahallesi'nde 21 Ağustos'ta 15.00 sıralarında 8 yaşındaki Narin Güran'dan haber alamayan ailesinin yetkililere bildirmesi üzerine arama çalışmaları sürüyor. Diyarbakır Valiliği, Narin’e ait olduğu iddia edilen kan izi hakkında açıklama yaptı.

Narin'i bulmak için AFAD bünyesindeki dalgıçlar sulama kanalında, AFAD'a bağlı arama kurtarma ekipleri mahallenin çevresi, kayalıklar, pamuk ve mısır tarlaları ile mahallenin içindeki atıl alanlar, boş evler, ahırlar, samanlıklar ve evlerin bahçesinde arama gerçekleştirdi.
Öğlen saatlerinde ise İl Emniyet Müdürlüğü Havacılık Şube Müdürlüğüne bağlı helikopter, 8 yaşındaki Narin Güran’ı arama çalışmaları için havalandı.

Kan lekesi başka bir çocuğa ait 

Kayıp olarak aranan Narin’in evine yakın bir bölgedeki kayalıklar üzerinde kayıp kız çocuğuna ait olduğu iddia edilen kan lekelerinin bulunduğu şeklinde haber ve paylaşımlar üzerine Diyarbakır Valiliği’nden açıklama yapıldı. Valilik, kayalıklar üzerinde bulunan kan lekesinin mahalle sakinlerinden bir çocuğun burnunun kanaması sonucu meydana geldiğini duyurdu. 
Diyarbakır Valiliği'nden konuyla ilgili şu açıklama yapıldı;
“Bazı medya organları ile sosyal medya hesaplarında; Kayıp olarak aranan Narin GÜRAN’ın evine yakın bir bölgedeki kayalıklar üzerinde kayıp kız çocuğuna ait olduğu iddia edilen kan lekelerinin bulunduğu şeklinde haber ve paylaşımların yer aldığı görülmüştür.
Kayalıklar üzerinde bulunan kan lekesinin mahalle sakinlerinden bir çocuğun burnunun kanaması sonucu meydana geldiği tespit edilmiştir.
Valiliğimizin koordinasyonda ilgili kurumlarımız vasıtasıyla, her türlü ihtimal değerlendirilerek, kayıp kızımızın aranmasına devam edilmektedir.
Her türlü önemli gelişmeden kamuoyu vakitlice bilgilendirilecektir.”

Kaynak: İHA