Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü (DKMP), 2024-2025 av döneminin 2 Mart 2025 itibarıyla sona erdiğini duyurdu. Her yıl belirli dönemlerde yapılan av yasağı, bu yıl da 4915 sayılı Kara Avcılığı Kanunu kapsamında geçerli. 2 Mart'tan itibaren, av hayvanlarının üreme dönemine girmesi nedeniyle ülke genelinde avcılık faaliyetlerine 6 ay boyunca ara verilecek.

Açıklamaya göre, av yasağı süresince doğaya çıkan vatandaşların yaban hayvanlarının yavrularını ve yumurtalarını toplaması kesinlikle yasaklanacak. Yasağa uymayanlara ise idari para cezası uygulanacak.

Kızı ile tartışıyordu, araya giren kocasını bıçakladı Kızı ile tartışıyordu, araya giren kocasını bıçakladı

Yaban hayvanları ve üreme dönemi korunacak

DKMP'nin açıklamasında, avlanmanın yasak olduğu dönemin, yaban hayvanlarının eş tutma, üreme ve yavru büyütme süreçlerinin korunması amacıyla belirlendiği ifade edildi. Bu süre boyunca, yaban hayvanlarının zarar görmemesi için özel önlemler alındığı ve vatandaşların doğaya duyarlı olmaları gerektiği vurgulandı.

Av yasaklarına uymayanlar için cezalar artıyor

Ağustos ayına kadar av yasağının devam etmesiyle, avcıların yasa dışı avlanma yapması halinde, Kara Avcılığı Kanunu ve Merkez Av Komisyonu kararlarına göre ciddi yaptırımlar uygulanacak. Yasa ihlali yapan kişilere, tazminat bedelleri de talep edilecek.

Kaynak: HABER MERKEZİ