Batuhan KAYA/İz Gazete- Pazartesi günü İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclis gündemine gelen Milli Futbolcu Merih Demiral’ın “bozkurt” yapan heykelinin İzmir’e dikilmesi önergesi, ilgili komisyonda oy çokluğuyla reddedildi.
İlgili komisyon raporu şu şekilde:
“Uygun görülen bir noktaya Milli Futbolcumuz Merih DEMİRAL’ın Bozkurt işareti yapan heykelinin yapılması talebine yönelik Yazılı Önergenin; Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonunca oy çokluğu ile uygun bulunmadığına; Kent Konseyi Komisyonunca “5393 sayılı Belediye Kanununun Meclisin görev ve yetkileri başlıklı 18. maddesinde belediye sınırları içerisinde herhangi bir yere heykel dikilmesiyle ilgili bir düzenleme bulunmamaktadır. Belediye Meclisinin görev ve yetkileri arasında olmayan bir konu hakkında da Belediye Meclisinin karar vermesi uygun olmayacağından” şeklindeki görüş doğrultusunda oyçokluğu ile uygun bulunmadığına; Hukuk Komisyonunca “5393 sayılı Belediye Kanununun 18. maddesinde; Belediye Meclisinin görev yetkileri sayılmıştır. Bunlar arasında heykel yapılması gibi, esasen icrayı ilgilendiren bir hüküm yer almamıştır. Bu itibarla, karar organı olan Meclisin görev ve yetkisinde olmayan önergedeki istem konusunun” oyçokluğu ile uygun bulunmadığına ilişkin Müşterek Rapor. (Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Bahadır ALTINKESER E.2097270)”

Tugay veto etmişti

İzBB Başkanı Cemil Tugay, ilgili önerge komisyona sevk edildiğinde Halk TV’den İsmail Saymaz’a “Böyle bir şey mümkün olabilir mi?” diyerek, milli futbolcunun heykelinin dikileceği iddialarını reddetmişti.

Muhabir: BATUHAN KAYA