SEMRA İĞTAÇ- Konak Kent Konseyi ve Konak Mülteci Merkezi tarafından Dünya Mülteciler Günü kapsamında Aziz Vukolos Kilisesi'nde Barış ve Dayanışma Etkinliği gerçekleştirildi.

Etkinliğe teşekkürler

Konak Kent Konseyi Mülteci Meclisi Başkanı Mete Hüsünbeyi, etkinliğe destek verenlere teşekkürlerini iletti. "Barış ve Demokrasi etkinliğimize destek veren İzmir Müzisyenler Derneği'ne, Grup SonDakka'ya, İlker Kılıçer'e, şairlerimiz Ahmet Tahta'ya, Hael Helma Srour'a (Suriyeli), Dilek Özkan'a, Mohammed Hamayel'e (Filistinli), Hayri K. Yetik'e, Neslihan Yalman'a, tiyatro sanatçısı Özgür Başkaya'ya ve çocuklar için yoğun emek veren değerli arkadaşlarıma teşekkür ederim" dedi. Ayrıca organizasyona katkı sunan ve katılım sağlayan tüm dostlara teşekkürlerini sundu.

Mülteciliğin temel bir hak olduğu vurgulandı

Mülteci karşıtlığına yönelik yanıltıcı bilgilere dikkat çeken Hüsünbeyi, "Mültecilik temel bir haktır. Bu kadar uzun süredir birlikte olduğumuz mültecilerle barış ve dayanışma içinde yaşamak amaç olmalıdır. Biz bu yönde elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz. Bu topraklar linçleri değil barışı hak ediyor. Linç girişiminde bulunanlar ve azmettirenler en ağır şekilde cezalandırılmalıdır" ifadelerini kullandı.

Barış ve huzur için mücadele

Ege Kent Konseyleri Birliği ve Konak Kent Konseyi Başkanı Hamit Mumcu da etkinlikte konuşma yaptı. Mumcu, "34 cana mal olmuş Madımak Katliamı'na nasıl karşı isek, başta mülteciler olmak üzere tüm linç girişimlerine de karşıyız. Biz gerek ülkemizde gerek İzmir'de barış ve huzurun sağlanması için mücadele edeceğiz" dedi.

Etkinlik, katılımcıların barış ve dayanışma mesajlarıyla sona erdi.

Muhabir: SEMRA İĞTAÇ