Tuğkan Üsküp- Beşiktaş, kulüp adına verimli geçen yaz transfer dönemine Sadio Mane transferi ile devam etmeyi hedefliyor. Ciro İmmobile, Gabriel Paulista, Rafa Silva gibi önemli isimleri kadrosuna katan siyah-beyazlılar, Liverpool’daki yıllarıyla dünyaya nam salan ve güncel olarak Al-Nassr takımında Cristiano Ronaldo ile birlikte forma giyen Sadio Mane’nin transferini bitirmek üzere.

Beşiktaş JK Kulüp Başkanı Hasan Arat, geçtiğimiz günlerde Suudi Arabistan’a giderek Al-Nassr takımının başkanı Musalli El-Muammer ile bir görüşme gerçekleştirmişti. İki kulüp arasında futbolcu transferinin kolaylaştırılmasının görüşüldüğü toplantıda Arat, Mane transferini masaya yatırmıştı.

Sadio Mane, Al Nassr takımında gözden çıkarılmasının ardından gözünü dünya kulüplerine çevirdi. Bu bağlamda, Müslüman bir ülkede kariyerini sürdürmek isteyen Mane’nin Beşiktaş transferine yakın olduğu öğrenildi. Transferin finansal boyutunda bir sponsorluk desteği alınacağı iddialar arasında.

Yabancı sınırı ne olacak?

Beşiktaş’ın kadrosunda çok sayıda yabancı oyuncu bulundurması ve bu sayının TFF’nin belirlediği limitasyonları aşması, transfere engel oluyordu. Ancak, Vincent Aboubakar’ın Hatayspor’a transferi bu kilidi çözecek olan etken olarak belirlendi.

Muhabir: Tuğkan Üsküp