Dünyaca ünlü oyuncu Benedict Cumberbatch, Shakespeare’in ölümsüz eseri “Hamlet” ile İzmir’de tiyatroseverlerle buluşuyor. National Theatre’ın olağanüstü yorumu, 31 Ekim Perşembe günü saat 20.30’da Karaca Sineması’nda izleyiciyle buluşacak. Ünlü oyuncunun İzmir ile aile bağları ise dikkat çekici. Büyük büyük dedesi Robert William Cumberbatch’in 19. yüzyılda İzmir Buca’da İngiltere konsolosu olarak görev yapmış olması, bu gösterimi daha da anlamlı kılıyor.

İngiliz sinemasının dünyaca ünlü oyuncusu Benedict Cumberbatch, tiyatro sahnesindeki güçlü performansı ile İzmir’e geliyor! 2015 yapımı “Hamlet” tiyatro oyununun bir günlük özel gösterimi, Karaca Sineması’nın “Başka Sinema” serisi kapsamında İzmirlilerle buluşacak. Tiyatroseverler, Cumberbatch’in efsanevi Hamlet performansını beyaz perdede izleme fırsatı yakalayacak.

Aile kökleri Buca’da!

İzmir’de yaşayan İngiltere kökenli Levanten Andrew Simes’in yaptığı ilginç bir araştırma ise Benedict Cumberbatch’in aile bağlarını İzmir’e kadar uzandırıyor. Simes’in bulgularına göre, ünlü oyuncunun büyük büyük dedesi Robert William Cumberbatch, 1864 yılında İzmir’e İngiltere’nin konsolosu olarak atanmış ve yaşamını Buca’da sürdürmüş. Cumberbatch ailesinin bir diğer üyesi olan Robert Carlton Cumberbatch’in mezarının da Buca’da bir kilise bahçesinde olduğu belirtildi. Aynı mezarlıkta Simes’in dedesinin de mezarı bulunuyor.

Hamlet İzmir’de!

Benedict Cumberbatch’in başrolde olduğu, Shakespeare’in ölümsüz eseri “Hamlet”, 210 dakikalık etkileyici bir tiyatro şöleni olarak Karaca Sineması’nda izleyiciyle buluşacak. İzmirliler, İngilizce olarak sahnelenen ve Türkçe altyazılı gösterilecek bu özel yapımda, ülkesini ve akıl sağlığını kaybetme noktasına gelen Hamlet’in dramını, Cumberbatch’in benzersiz oyunculuğuyla deneyimleyecekler.

Gösterim Bilgileri:
Tarihi: (31 Ekim 2024)
Yer: Karaca Sineması
Süre: 210 dakika
Dil: İngilizce, Türkçe altyazılı

Muhabir: SEMRA İĞTAÇ