Ülkemizde oldukça ilgi uyandıran eserlerden bir tanesi olarak karşımıza çıkan Artemis Tapınağı, İzmir'in Selçuk ilçesi sınırlarında bulunur. Eser, isminden de anlaşılacağı üzerine tanrıça Artemis'e ithaf edilmiştir. Gerek yerli turistler gerekse yurt dışından gelen insanlar tarafından oldukça ilgi gören bu tapınak, Antik dönemdeki en büyük yapılarından biri olan ve Antik Dünya'nın Yedi Harikası'ndan biri olarak kabul edilir.

Artemis Tapınağı'nın kalıntıları günümüze kadar ulaşırken bunlar arasında bazı sütunlar ve temel kalıntıları bulunmaktadır. Tapınağın bu kalıntıları, Efes Selçuk'un turistik yerlerinden biri haline gelmiştir. 

Artemis Tapınağı'na nasıl gidilir?

Selçuk'un merkezine yaklaşık 7 km uzaklıkta bulunan Artemis Tapınağı'na gitmek için İzmir Otogarı'ndan kalkan minibüslere binebilirsiniz. Ayrıca İzmir havalimanından kalkan otobüsler ile tapınağa gitmek mümkündür.

Artemis Tapınağı'na giriş saati ve ücreti

Yaz döneminde 08.00- 18.30 saatleri arasında ziyaret edilebilen tapınak kış döneminde ise 08.00- 17.00 saatleri arasında ziyaret edilebilir. Artemis Tapınağı'na giriş ise ücretsizdir.

Kaynak: Haber merkezi