Ticaret Bakanlığı, 2022 yılında e-ihracat desteklerini uygulamaya koyarak ihracatçıların dijital pazarlarda daha fazla yer edinmesini hedefledi. Son dönemde yapılan toplantılarda, E-İhracat Desteklerinden yararlanan firmalarla bir araya gelerek, güncel gelişmeleri paylaşan Ticaret Bakanlığı E-İhracat, Dijital Pazarlama, Davranışsal Kamu Politikaları ve Yeni Nesil Teknolojiler Daire Başkanı Hasan Önal, yeni nesil teknolojilerin destekleri nasıl daha etkin kullanılabileceğini anlatıyor.

Nakit ihtiyacı olanlara müjde! Yüzde 0 faizle kredi veren bankalar hangileri? Nakit ihtiyacı olanlara müjde! Yüzde 0 faizle kredi veren bankalar hangileri?

2024 yılı e-ihracat rakamları

2024 yılı itibariyle Türkiye’nin e-ihracat rakamları 6,4 milyar dolara ulaşarak toplam ihracatın yüzde 2,6’sını oluşturdu. Bu oran, Türkiye’nin genel ihracatındaki artışın da üzerinde bir hızla ilerliyor. 2023 yılı itibariyle e-ihracat sektörü toplam ihracattan yüzde 2,12 pay alırken, 2024 yılıyla birlikte bu oran daha da arttı.

Dijitalleşmeye hız veriliyor

Ticaret Bakanlığı tarafından geliştirilen E-Kolay İhracat Platformu, e-ihracat yapmayı hedefleyen firmalar için büyük bir fırsat sunuyor. Yapay zeka destekli platform, e-ihracat yolculuğunda firmalara her türlü bilgiyi sağlayarak, dijital pazarlama araçlarıyla satışları artırmayı amaçlıyor. Platformda; satış yapılan pazaryerleri, ülkelere özgü yasal düzenlemeler, ödeme yöntemleri gibi geniş bir bilgi yelpazesi bulunuyor. Akıllı E-İhracat Robotu ile firmalar, ihracat süreçlerini kolaylıkla yönetebiliyor.

E-İhracatın giderek büyüyen bir sektör olduğunun altını çizen Hasan Önal, “E-ihracat, sadece yerel değil, küresel pazarlara açılmak isteyen firmalar için önemli bir fırsat. Ticaret Bakanlığı olarak, bu alandaki destekleri artırarak, firmalarımızın dijital dünyada daha güçlü ve verimli bir şekilde faaliyet göstermelerini sağlıyoruz” şeklinde açıklamada bulundu.

Kaynak: BÜLTEN