Semra İğtaç- İzmir Kruvaziyer ve Deniz Turizmi Derneği Başkanı Korhan Bilgin, sezon başında yapılan anlaşmaların  ani fiyat artışlarıyla bozulduğunu ve turizmcilerin zor durumda kaldığını belirtti.  Efes Ören Yeri giriş ücretinin 40  euro olmasının ziyaretçi sayısını olumsuz etkilediğini ifade eden Bilgin, “Yurt dışında sezon başında yapılan anlaşmaların, sezon ortasında değiştirilmesi, turizm sektörünü olumsuz etkiliyor.” dedi.


Korhan Bilgin İz Gazete’ye yaptığı açıklamaları şöyle sürdürdü:

“Selçuk bölgesinde bulunan Efes Ören Yeri'nin giriş fiyatının 40 euro olması ve 55 euroya çıkarılma söylentileri, ciddi kaynaklardan teyit edilerek gündeme geldi. Bu durum, özellikle kruvaziyer gemileriyle gelen turistlerin Efes'e giriş yapmalarını tehlikeye düşürüyor.

40 euro olan giriş ücreti, sezon başından bu yana ciddi bir düşüşe neden oldu. Geçen seneyle karşılaştırıldığında, ziyaretçi sayısının önemli ölçüde azaldığı görülüyor. Ziyaretçilerin büyük çoğunluğu, bu yüksek ücreti ödemeyi reddediyor.

Louvre Müzesi'nin giriş ücreti 20 euro civarındayken, Atina'daki Akropolis ve Roma'daki Kolezyum gibi diğer önemli turistik yerlerin giriş ücretleri de 40 eurodan daha düşük. Bu durum, Efes'in giriş ücretinin ne kadar yüksek olduğunu gösteriyor.

Efes Antik Şehri içinde kurulan Deneyim Müzesi'nin girişi, 40 euro'nun 17 eurosunu oluşturuyor. Bu müzenin geliri, Turizm Bakanı'nın bacanağı olduğu iddia edilen bir şahsa gidiyor. Deneyim müzesi, Efes'e katma değer katan bir gösterim olarak görülmüyor.”

Ziyaretçi sayısı olumsuz etkileniyor

Geçen yıl 23 euro olan giriş ücreti, Deneyim Müzesi'nin eklenmesiyle 40 euroya yükseldi. İzmir Kruvaziyer ve Deniz Turizm Derneği Başkanı Korhan Bilgin bu artışın, Efes'in ziyaretçi sayısını olumsuz etkilediği belirtiliyor. Turizm acenteleri, sezon ortasında yapılan bu artışların yurt dışı partnerleriyle yaptıkları anlaşmaları zor durumda bıraktığını ifade ediyor.

Muhabir: Semra İĞTAÇ