Kurtuluş Savaşının zaferle tamamlandığı, ülkenin işgal kuvvetlerden temizlendiği Büyük Taarruzu kutlamak amacıyla düzenlenen törende Efes Selçuk bir kez daha, Heykeltıraş Mehmet Aksoy’un bilimle sanatı birleştiren eseri Kurtuluş Yolu Anıtı’nda Mustafa Kemal Atatürk’ün silüetinin görüldüğü ana tanıklık edecek.

Başkan Filiz Ceritoğlu Sengel; “Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün silüetinin belirdiği o özel an, hepimize bu ülkenin bağımsızlık mücadelesini hatırlatacak” dedi.

Filiz Başkan, Atatürk'ün silüetinin belireceği o anın, Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluş sürecindeki zorlukları ve zaferleri bir kez daha hatırlatacağını ifade etti. Filiz Başkan, “Hep beraber bu ana şahit olmaya var mısınız?” dedi.

Kurtuluşun Kadınları sahnelenecek

Büyük Zaferin yıl dönümü kutlamaları kapsamında aynı günün akşamı saat 21.00'de Tiyatro Ofisi tarafından Amfi Tiyatro’da “Kurtuluşun Kadınları” adlı oyun sahnelenecek.

‘Kurtuluşun Kadınları’ adlı tiyatro oyunu ile izleyiciler, vatan savunmasında emek vermiş kahraman kadınların öykülerini yakından tanıma fırsatı bulacak. Başkan Filiz Ceritoğlu Sengel, “Cumhuriyetimizin 100. Yılı sebebiyle bu topraklar için mücadele etmiş, canını vermiş bütün “Kuvayi Milliye Kadınları”na Cumhuriyet Kadınlarına ithaf edilmiş bu anlamlı gösteriye tüm halkımızı bekliyoruz” dedi.

Birgül Yeşiloğlu Güler’in yazdığı ve Metin Güler’in yönettiği oyunda Çete Ayşe, Kara Fatma, Gördesli Makbule, Nezahat Onbaşı, Tayyar Rahmiye, Halide Edip, Halime Çavuş ve Kurtuluş Savaşı’na emek veren daha birçok kadının öyküsü izleyiciyle buluşacak. Oyun 15 yaş üzeri sanatseverler için gösterime açık olacak.

Kaynak: Bülten