İzmir Büyükşehir Belediyesi, Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bağlı okullarda bisiklet park yerleri yaparak 2024-2025 eğitim öğretim sezonu hazırlıklarına destek oldu.

Okul yöneticileri, okul bahçelerindeki görüntü kirliliğinin ortadan kalkması, okula bisiklet ile ulaşım sağlayan öğrenci ve öğretmenlerin güvenli bir şekilde bisikletlerini bırakabilmesi için okul bahçelerine bisiklet park yerleri yapılması talebinde bulundu. Efes Selçuk Belediyesi’nin vatandaşlardan ve kurumlardan gelen talepleri İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne iletmesinin ardından bisiklet park alanları okullar açılmadan önce tamamlandı.

Önce yaya

Efes Selçuk Belediyesi’nin kent genelinde gerçekleştirdiği çalışmalara teçhizat, iş makinası, personel gibi birçok alanda destek sağlayan İzmir Büyükşehir Belediyesi, özellikle kent merkezinde ve araç trafiğinin yoğun olduğu noktalarda bulunan yaya geçitlerini boyadı. Yayaların ve araç sürücülerinin farkındalık sağlamasına, olası kaza oranlarının düşmesine katkı sağlaması için yapılan boyama çalışması Efes Selçuk halkı tarafından memnuniyetle karşılandı.

Kaynak: BÜLTEN