26 Ağustos’ta Zafer Haftası etkinlikleriyle başlayan EFEST 2024, Efes Selçuk’un kurtuluşunun 102. Yıl dönümü kutlamalarına kadar devam etti. Özellikle 6-7-8 Eylül tarihlerinde birçok ziyaretçiyi ağırlayan EFEST’TE üç gün boyunca sanat sokağından eğitime, spordan çocuk oyunlarına, gastronomi ve müziğe kadar geniş bir yelpazede gerçekleşen festival etkinlikleri renkli görüntülere sahne oldu. Festivalde ayrıca toplumsal mesajlara da yer verildi.

Üç gün boyunca festival coşkusunu doyasıya yaşayan Efes Selçuklular ve festival ziyaretçileri her etkinlikte Mustafa Kemal Atatürk’e olan sevgi ve minnetlerini dile getirmenin yanı sıra 8 Eylül akşamı Norm Ender Konserinde Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. Yıl marşı Parla’nın söylendiği anlarda bayraklarla unutulmaz görüntülere imza attılar.

Yurt içi ve yurt dışından gelen ziyaretçiler, festivalin zengin içeriği ve her detayı özenle düşünülmüş organizasyon karşısında memnuniyetlerini dile getirdiler.

Satın alma sahiplen mesajı

Can dostları için EFEST 2024’TE stant açan hayvan severler de sokak hayvanları için festivale katıldıklarını belirterek; “Sokak hayvanları için buradayız. Belediye Başkanımız Filiz Ceritoğlu Sengel’e sokak hayvanlarının sahiplenilmesi için yürüttüğü çalışmada verdiği destekten dolayı çok teşekkür ederiz. Sokaktan ve barınaktan canlıları sahiplenmeyi unutmayın” çağrısında bulundular.

Efes Selçuk Belediyesi Hayvan Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi’nde Veteriner Teknikeri olarak görev yapan Pelin Bozhöyük; “Ücretli sahiplenmeye karşı olduğumuzu, herkesin satın alma yerine sahiplenerek bir cana yuva olabileceğinizi hatırlatmak isteriz. Satın almayıp sahiplenerek siz de canlara yuva olabilirsiniz. Bize SELBİM üzerinden ulaşabilirsiniz” dedi.

Efes Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel; “Efes Selçuk Belediyesi Hayvan Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi’mizde can dostlarımız için ciddi çalışmalar yapılıyor. Can dostlarımız tedavi ediliyor. Yasaya karşı olarak veterinerlerin hepsi ile birlikte neler yapabileceğimizi uzun uzun tartıştığımız kimi toplantılar gerçekleştiriyoruz. Barınağımızın iyileştirmesini isterken sizlerde de bir ricada bulunmak istiyoruz. Lütfen satın almayın. Sahiplenin” dedi.

Yanan ormanlara el emeği desteği

Yaz aylarında Ege Bölgesi ve Türkiye’nin birçok yerinde çıkan orman yangınları sonrasında ağaçlandırma çalışmalarına destek olmak için EFEST 2024’te stant açtığını belirten Mediha Akgün; kardeşinin ördüğü bebek kıyafetleri ve battaniyeleri satıyorum. Yanan ormanların yeniden ağaçlandırılmasına destek olmak için EFEST 2024’E katıldım. Ağaç dikip tekrar yanmış ormanlarımızı çocuklarımıza teslim etmek istiyoruz. Selçuk Belediyesi’ne ve Filiz Başkan’a bu imkânı sağladığı için çok teşekkür ediyorum” dedi.

Hayata dokunan bir yaşam festivali

Festivalde yer alan LÖSEV standını ziyaret eden Efes Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel; “LÖSEV uzun yıllardır lösemili çocuklarımızın gülümsemesi ve sağlığı için çalışan bir sivil toplum örgütü olarak EFEST 2024’TE yer aldı. EFEST 2024 can dostları için oluşturduğu farkındalıkla, yanan ormanlara verdiği destekle ve lösemili çocuklara el uzatmasıyla gerçek anlamda bir yaşam festivali olduğunu, kültür sanat, eğlence, çocuklar ve gençler, kadınlar, emekçiler başta olmak üzere herkes EFEST 2024’te yer aldı. EFEST 2024 kurtuluş coşkusunu yaşarken hayata da dokundu. Efes Selçuk’un kurtuluşuna EFEST markasıyla adadığımız bu festivalin daha da güçlenerek devam edecek” dedi.

Kaynak: Bülten