Batuhan KAYA/İz Gazete- Ege Üniversitesi içindeki Karma KYK Yurdu’nda erkek öğrencilerin kız öğrencileri odalarında “dürbünle seyrettikleri”, odalarına lazer tuttukları, önlerinden geçerken ıslık çaldıkları ve alkışladıkları iddia edildi. Bahse konu yurtta daha önce kalan ve ismini vermek istemeyen öğrencilerden biri, kız öğrencilerin yurt yönetimine konu hakkında şikayette bulunmak istedikleri ancak güvenlikler tarafından “siz de onlara karşılık veriyorsunuz, kur yapıyorsunuz” diye engellendiklerini iddia etti. İsmini paylaşmak istemeyen öğrenci, “Erkek öğrencilerin sürekli kızların olduğu binanın önünde beklediklerini görüyoruz. Bu olaylar yurda geldiğimiz günden bu yana yaşanıyor” diye konuştu.

Dürbünle odaları seyrettiler

Kız öğrencilerin odalarının dürbünle dikizlendiğini iddia eden öğrenci, “Kızların olduğu bloğun önünde çok fazla bağrışma, alkış, ıslık sesleri ve lazer tutma gibi şeyler yaşanıyor. Erkek yurdundaki bazı öğrenciler arabayla müzik açıp geziyor, dürbünle pencereden odaları dikizliyor, kız yurtlarının önünden geçerken ses yapıyor. Yurt yönetimine gidildi ama güvenlikler, ‘Siz de onlara karşılık veriyorsunuz’ gibi şeyler söylemiş ve siz de ‘kur yapıyorsunuz’ a getirmiş. Bugün X’te yayılanlar üzerine kızları diğer yurda alıyorlarmış duyduğumuz kadarıyla” dedi.

1 gece için 855 TL aldılar

Yeni açılan Ege Kız KYK Yurdu’na geçişlerin yapılmaya başlandığını ve 30 Eylül günü giriş yaptığı yurda, Eylül ayı için 855 TL ödeme yapmak zorunda kaldığını aktaran öğrenci, “Bize ‘yurda gelmeyin’ dediler çünkü çalışma yapıyorlarmış. Bize, ‘Sabahına yurda gelmeyin, mümkünse yurda kısa zaman içerisinde gelmeyin’ diye mesaj attılar. Eylül ayında yurtta 1 gece kalmama rağmen yurdun aylık tam ücretini aldılar, 1 gece için 855 TL aldılar. Bize, ‘tam ayın ücretini ödemezseniz yurttan atarız’ diye tehdit ettiler. Bu konuda CİMER’e yazdık ve oradan, ‘Ödemek zorundasınız’ diye yanıt geldi” şeklinde konuştu.

Yurt idaresinin öğrencilere Telegram’da yurt hakkında bilgilendirme yapmak adına kurulan bir grupta, “Sevgili öğrenciler, Eylül ayı yurt ücreti ödemesi için bugün son gündür. Saat 23:00’a kadar ödeminizi tamamlamanız gerekmektedir. Ödeme yapmayan öğrencilerin kaydı otomatik olarak silinecektir. Not: Yurda giriş yapmamış olsanız bile yurt ücretini ödemeniz gerekmektedir” mesajını ilettiği görüldü.

Yine yurt idaresinin, ilgili Kız KYK Yurdu açılışının gecikmesi nedeniyle öğrencilere, “Kesinlikle memleketinden bugün gelen de şu anda eski Ege’de olanlar da yeni yurda bugün öğrenci alınmayacak. Boşuna gelmeyin” yönünde mesaj ilettiği ve öğrencilere yurda alınmayacaklarını bildirdiği görüldü.

Yine KYK yine asansör!

Yurttaki 5 asansörün arızalı olduğunu ve daha önce kendisinin de asansörde kaldığını söyleyen öğrenci, şu ifadeleri kullandı:

 “Sıcak suyumuz yoktu birkaç gün öncesine kadar, sıcak su henüz dün akşam geldi ve duş almaya başlayabildik.  Bugüne kadar temizlik için odamıza giren olmadı, temizliğimizi hep kendimiz yaptık. Asansörlerimizin birçoğu çalışmıyor ve çalışanlar da arıza yapıyor. Şu an bu yurtta fazla insan olmamasına rağmen çok fazla sorun oluyor. Bir kez asansörde 2 kişi olmamıza rağmen kapılar kendi kendine açılıp kapandı. 5 tane asansör şu an çalışmıyor.”

Bin 500 öğrenciye 2 güvenlik

Bin 500 kız öğrencinin barındığı ve taciz olayları yaşandığı iddia edilen yurtla arasında 500 metre mesafe bulunan yurdun, 2 güvenlik tarafından beklendiğini aktaran öğrenci, şu ifadeleri kullandı:

“1 haftadır yurda giriş çıkışlarımız kontrol edilmiyor. Güvenlik kulübesi yok, parmak izi basılmıyor. Güvenlikler B Bloğun önünde 2 kişi olarak oturuyorlar. B blok tamamen dolu ve burada bin 500 öğrenci var. 2 güvenlik bin 500 kişinin güvenliğini sağlıyor. Sadece çay içip sohbet ediyorlar. Diğer yurtta taciz olayları yaşanıyor, bu yurtla aramızda 500 metre mesafe var ve sadece 2 güvenlik bin 500 kız öğrencinin güvenliğini sağlayacakmış.”

Muhabir: BATUHAN KAYA