Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, Güzel Sanatlar, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Prof. Dr. Alev Fatoş Parsa ve fakülte akademisyenlerini makamında ağırlayarak tebrik etti.  Rektör Prof. Dr. Necdet Budak, “Tam akredite, öğrenci odaklı araştırma üniversitemizin genç fakültelerinden olan Güzel Sanatlar, Tasarım ve Mimarlık Fakültemizin başarı grafiği her geçen gün yükseliyor. Fakültemiz akademik altyapısını güçlendirmeye devam ediyor. Eğitim kalitesi ile göz dolduran fakültemiz aynı zamanda gençlerin tercihlerinde ilk sırada yer alıyor. Bilim ve sanatla donatılan fakültemiz öğrencileri ulusal ve uluslararası platformlarda aldıkları ödüllerle üniversitemizin görünürlüğüne ve bilinirliğine önemli katkıda bulunuyorlar. İlimizde ve bölgemizde alanında ilk olma özelliği taşıyan Görsel İletişim Tasarımı Yüksek Lisans Programı’nın akademik camiaya hayırlı olmasını diliyorum” dedi.  



EÜ GSTMF’nin kurulduğu günden itibaren başarılı bir imaj çizdiğini belirten Dekan Prof. Dr. Alev Fatoş Parsa, “Fakültemiz, 2012 yılında kurulmuş ve 2016 yılında Güzel Sanatlar, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi adını almıştır. 2018-2019 öğretim yılında Görsel İletişim Tasarımı Bölümü, ilk öğrencilerini kabul ederek aktif eğitim-öğretim faaliyetlerine başlamıştır. 2024 yılı itibariyle, tavan ve taban puan sıralamasında birinciliğini sürdüren fakültemizin, tavan puanı 451,89 ve başarı sırası 3bin 118’dir. Fakültemiz, 558 öğrenciye eğitim vermektedir. Genç bir fakülte olmamıza karşın öğrencilerimiz, çeşitli ulusal ve uluslararası etkinliklerde, sergilerde ve yarışmalarda fakültemizi başarıyla temsil etmiş ve ödüller kazanmışlardı” dedi. 

Teorik bilgiyi uygulama ile birleştireceğiz

Açılan yeni programın yeni deneyimler kazandıracağını ifade eden Prof. Dr. Parsa, “Köklü geçmişimizin ışığında hayata geçirilen yeni yüksek lisans programı, alanında deneyimli ve uzman akademik kadro ile öğrencilere hem teorik bilgi hem de uygulamalı deneyimler sunmayı amaçlamaktadır. Görsel iletişim tasarımı, günümüz dünyasında giderek daha önemli hale gelen bir alan. Bu yüksek lisans programı ile öğrencilerimize sanatsal ve teknolojik anlamda donanımlı bir eğitim sunmayı, onların yaratıcılıklarını en üst seviyeye çıkarmayı hedefliyoruz. Sanat ve tasarım dünyasında geleceğin profesyonellerini yetiştirecek bu program, Ege Üniversitesinin sanatsal ve akademik gelişimindeki öncü rolünü daha da pekiştirecek” diye konuştu.
Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Cem Güzeloğlu, programın disiplinlerarası yapısına dikkat çekerek, “Bu program, öğrencilerimize sanatsal bir bakış açısı kazandırmanın yanı sıra, teknolojik yenilikleri takip edebilecek yetkinlikte bir eğitim sağlayacak. Sanat ve teknolojiyi bir araya getirerek, öğrencilerimizin sektörde fark yaratmalarını hedefliyoruz” dedi.


Bir diğer Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Hatice Tozun ise “Görsel iletişim dünyasında etkili olmak, sadece teknik bilgi değil aynı zamanda yaratıcı düşünceyi de gerektirir. Bu yüksek lisans programı, öğrencilerimize her iki alanda da gelişim imkânı sunacak” diye konuştu.

Kaynak: BÜLTEN