Tertemiz suyun yemyeşil doğayla birleştiği Ege’nin en huzurlu yörük köyü olan Mazı Köyü'nü mutlaka deneyilemenizi öneririz. Tatilinden sakinlik ve huzur arayanlar için işte karşınızda Ege’nin en huzurlu köyü Mazı...

Ege’nin en huzurlu yörük köyü: Denizi sakin kıyısı yemyeşil

Mazı Köyü’nde gezilecek yerler

Sakin ve huzurlu bir tatil anlayışına hitap edecek güzellikte olan Mazı Köyü, Yukarı mazı, Armutçuk, Çocuk mezarlığı ve aşağı mazı olmak üzere dört mahalleden oluşmaktadır. Aynı zamanda Bodrum merkezden yerel turlarla Köye arazi jipleriyle günü birlik turlar da mevcuttur. Denizden bakıldığında görülmeyecek kadar yeşilliğin içerisinde kalmış olan Mazı köyü, doğal güzellikleri ile oldukça etkileyicidir. Tertemiz suyu ve sıcakkanlı insanları ile Mazı köyü’nün kökeni oldukça eskilere dayanmaktadır.  Mazı’da gezilecek yer arasında; Bodrum Kissebükü Koyu, Şeytan Deresi, Akarca Koyu ve Sedef Koyu yer almaktadır.

Özellikle doğal güzelliğiyle dikkat çeken Bodrum Mazı koylarından biri olan,Bodrum Kissebükü’nü ziyaret etmelisiniz. Pek ziyaretçiler tarafından keşfedilmemiş olan koy, günümüzde hala kalabalıktan uzak ender Bodrum koylarından biridir. Yeşil ve mavinin birleştiği Kissebükü Koyunda aynı zamanda kamp yapma olanağınızda bulunmaktadır. Etrafında barındırığı doğal güzellikleriylede sessiz bir tatil geçirmek isteyenler için ideal bir seçenek olan Mazı köyü’nü ziyaret etmenizi kesinlikle önermekteyiz.

Mazı köyü nerede?

Ege Bölgesinde yer alan Mazı Köyü, Muğla’nın Bodrum ilçesine bağlıdır. Bodrum'a sadece 20 kilometre uzaklıkta bulunan Mazı, kalabalıktan uzak, kendine has bir atmosfere sahiptir.

Mazı Köyü’ne nasıl gidilir?

Muğla ilinin Bodrum ilçesine bağlı bir olan Mazı Köyü’ne doğru Bodrum otogarından yaz sezonunda sık seferler gerçekleşmektedir. Bodrum’a yaklaşık uzaklığı 51 km olan Mazı Köyü yolculuğu yaklaşık 1 saat sürmektedir. Türkiye’nin hemen hemen her yerinden Bodrum’a otobüs bulunmaktadır. Bodrum otogarına geldiğinizde Bodrum - Mazı Köyü arası minibüslerine binmeniz yeterlidir. Ulaşımının oldukça kolay ve konforlu olan bu yolculuğun sonunda köyün keyfine varabilirsiniz. 

Mazı Köyü’nü özel aracınızla ziyaret etmek isterseniz, Milas - Bodrum karayolunun 30. kilometresinde Güvercinlik Beldesinde yer alan Mumcular sapağından sola dönünce Mumcular Beldesine varmalısınız.Ardından kavşaktan Mazı Köyü yönünde sağa devam etmeniz gerekir. Yukarı Mazı’yı geçtikten yaklaşık 2 km sonra Mazı Köyü’ne ulaşmış olacaksınız. Aşağıda yer alan konum bilgilerini kullanarak kendi rotanızı da oluşturabilirsiniz. 

Kaynak: Haber Merkezi