Orçun Buldaç- Ege’nin incisi İzmir, pek çok yönüyle eğlenceli bir şehirdir. İzmir’de yapabileceğiniz sayısız aktivite mevcuttur. Oldukça hareketli bir şehir olan İzmir’de hayat asla durmaz, şehrin her sokağı içinde bulunanlara yeni bir macera sunar. Kültürüyle, manzaralarıyla, eğlenceli aktiviteleri ile İzmir, görülmesi gereken şehirlerin başında gelir. İzmir’e kısa bir süreliğine gelecekseniz ve ne yapacağınızı bilmiyorsanız, sizin için birkaç ipucumuz var. Peki, İzmir’de ne yapılır? İzmir’de görülmesi gereken yerler…

Kordon’da yürüyüş

Kordon’da Ege Denizi’nin manzarasını seyrederek yürüyüş yapmak her zaman ayrı bir keyif sunmaktadır. Ayrıca, her zaman son derece hareketli olan Kordon’da sosyalleşip, yakındaki restoranlardan lezzetli yemekler yiyebilirsiniz.

Tarihi Kemeraltı Çarşısı'nı keşfedin

Kemeraltı Çarşısı, İzmir’in kültürel öğelerinden biridir. Tarihi çarşıda, birçok farklı alanda satış yapan mağaza bulmak mümkündür. Baharattan tekstile, züccaciyeden teknolojiye her şeyi Kemeraltı’nda bulabilirsiniz. Ayrıca çarşı, Türk mutfağını deneyimleyebileceğiniz otantik restoranlarla doludur.

Saat Kulesini fotoğraflayın

İzmir Saat Kulesi, bölgenin vazgeçilmez değerlerinden biridir. İzmir’i ziyaret eden herkes, saat kulesiyle fotoğraf çektirir. Bu, artık gelenekleşen bir durumdur. Ayrıca kule, Konak Yalı Camii’ne komşudur.

İzmir Kültür ve Sanat Fabrikası'nı gezin

Eskiden Tarihi Alsancak Tekel Fabrikası olarak bilinen yapı, İzmir Kültür ve Sanat Fabrikası’na dönüşerek, İzmir’in en büyük sanat merkezlerinden biri haline gelmiştir. Kültürel ve sosyal bakımdan İzmir’in ziyaret edilmesi gereken yerlerindendir.

Alsancak'ta leziz sokak yemekleri yiyin

İzmir, zengin mutfağıyla da bilinen bir şehirdir. Ege kıyısının en büyük şehrinde sokak lezzetleri de bambaşka bir boyuttadır. Sokak satıcıları ve esnaflar İzmir’in yemek kültürüne dair fikir sahibi olmak için iyi bir tercihtir.

Smyrna Agorası'nda tarihi bir yolculuğa çıkın

Smyrna Agorası, İzmir’in tarihine ışık tutuyor. Bu tarihi kalıntılar arasında; mozaikler, sütunlar ve kemerler bulunuyor. Ayrıca şehir merkezine oldukça yakın bir bölgede bulunuyor.

7. Kültürpark'ın tadını çıkartın

Kültürpark, İzmirlilerin nefes aldığı bölgelerden biridir. Yemyeşil alanlarıyla, doğal güzellikleriyle temiz havayı iliklerinizde hissedebileceğiniz bir bölgedir. Ayrıca Kültürpark, yıl boyunca festivallere ve etkinliklere ev sahipliği yapmaktadır. Parkta, oldukça eğlenceli bir lunapark da mevcuttur.

Kıbrıs Şehitleri Caddesi'ndeki barları ziyaret edin

Kıbrıs Şehitleri Caddesi, Konak ilçesine bağlı, Alsancak semtinde yer almaktadır. İzmir’in en hareketli caddesi, birçok alışveriş imkanı sunar. Alsancak, başarılı restoranları, kafeleri ve gece hayatıyla tanınır.

İbadethaneleri görün

İzmir, kültürel bakımdan oldukça zengin bir şehirdir. Şehir, farklı dini yapıların bir arada yaşayabilmesinin bir sembolüdür. İzmir’de görebileceğiniz camiler, kiliseler ve sinagoglar bulunur.

Tarihi Asansör'de manzaranın tadını çıkartın

Dario Moreno Caddesi’nde yer alan Tarihi Asansör de İzmir’in kültürel değerlerinden biridir. Yapı, İzmir’i kuşbakışı olarak gözlemlemeye elverişlidir. Bu nedenle, Tarihi Asansör, çokça ziyaret edilmektedir. Ayrıca yapının üstünde, manzaranın tadını çıkartarak bir şeyler yiyip içebileceğiniz bir restoran mevcuttur.

Muhabir: Orçun Buldaç