İstanbul Büyükşehir Belediyesine (İBB) yönelik yürütülen ‘terör’ ve ‘yolsuzluk’ soruşturması kapsamında 19 Mart’ta gözaltına alınan Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) Başkanı ve CHP’nin cumhurbaşkanı adayı Ekrem İmamoğlu, 23 Mart’ta tutuklandı.
İmamoğlu’nun ailesi, bugün Silivri Cezaevi'ne giderek oğlunu ziyaret etti. Ziyaretin ardından anne Hava İmamoğlu, açıklama yaptı.
“Bir an evvel evladımın çıkmasını istiyorum. İçeride durmasına dayanamıyorum” diyen anne İmamoğlu, şunları söyledi:
“Oğlumu gördüm. Hiç suçu yok. İçi dışı bir. Bütün alem millet biliyor evladımı. Evladımın görevi devlete hizmet etmek. Halk onu seviyor, o da halkı seviyor. Benim gördüğüm o. Bir an evvel evladımın çıkmasını istiyorum. İçeride durmasına dayanamıyorum. Morali iyiydi. Tabii ben anne olduğum için bana hiç göstermez. Beni hiç üzmeyi istemez evladım.”