İzmir Büyükşehir ve ilçe belediyelerinde yaşanan toplu işten çıkarmalara bir tepki de Emek Partisi İzmir İl Örgütü’nden geldi. Yayımlanan basın açıklamasında, “Tüm işçi ve emekçileri hakları, ekmeği ve geleceği için direnen belediye emekçilerinin mücadelesine sahip çıkmaya, rantçı, emekçi düşmanı belediyecilik anlayışına karşı halkçı, emekten yana belediyecilik için mücadeleyi büyütmeye çağırıyoruz” ifadelerine yer verildi. 

İşte açıklamanın tam metni: 

“Yerel seçimlerin ardından CHP'li belediye yönetimleri,  sürdürdüğü emekçi düşmanı politikalarla yerel yönetimlerde "yalancı bahar" rüzgarlarını estirmeye devam ediyor. Nisan'dan beri toplu işten çıkarmalar ile gündemden düşmeyen İzBB ve ilçe belediyeleri seçim öncesinde verdiği tüm vaatleri ve sözleri unutarak politikalarının faturasını emekçilere kesiyor.
 
İzBB'de yetkili sendika Tüm-Bel-Sen'in toplu sözleşme görüşmelerine önce yasal sınırı dayatıp sonra masaya oturmayan Cemil Tugay kamu emekçilerinin kazanılmış haklarına, ekmeğine göz dikmektedir.

Fatura emekçilere kesiliyor

Seçimlerden önce rüşvetlerle belediyelere işçi alanlar, seçim çalışmalarında işe alınanları çalıştıranlar, sendikalara destek istemek için yapılan ziyaretlerde "kazanılmış haklara dokunmayacağız" diyenler, belediyeleri başka bir partiden devralmışçasına bir önceki belediye yönetimlerini suçlayarak faturayı yine emekçilere kesiyor. Bayram öncesinde işçileri işten çıkaranlar, direnen işçilere küfür edip arkasını dönenler, "baharlar gelecek" diyerek emekçilerin yazını kışa çevirenler, meclis toplantılarında kapının önüne polisleri yığarak emekçilerin girmesine engel olanlar Tüm-Bel-Sen ve emekçilerin yıllarca mücadele ederek kazandığı haklarını biçmeye kalkıyor.

Eğer ki işçileri emekçileri hafife alırsanız bugün meclis duvarlarına atılan yumruklar, yarın sıkı sıkı sarıldığınız o koltuklarınıza da atılacaktır. Tek adam modelini belediyelerde uygulamaya çalışanlara karşı işçiler sendika, meslek ayrımı gözetmeksizin birliğiyle, mücadele kararlılığıyla hayallerinizi suya düşürecektir. 

Bize ekmek yoksa size huzur yok!

İktidarın sermaye programlarının faturaları acı reçete olarak emekçilere ödetilirken, kamuda tasarruf tedbirleriyle ücretler, hizmetler tırpanlanırken bunları bahane ederek ilk önce emekçilerin ücretlerini hedefe koyuyor. İktidarla normalleşme ve yumuşama söylemlerini, iktidarın ekonomi programınının faturasını emekçilere birlikte keserek sürdürenlere karşı emekçiler cevabını vermeyi sürdürecek: Bize Ekmek Yoksa, Size Huzur Yok! 

İzDoğa, İzEnerji işçilerinin direnişinden ateşlenen fitil, belediye emekçilerinin toplu sözleşme mücadelesiyle büyümeye devam ediyor. Tüm işçi ve emekçileri hakları, ekmeği ve geleceği için direnen belediye emekçilerinin mücadelesine sahip çıkmaya, rantçı, emekçi düşmanı belediyecilik anlayışına karşı halkçı, emekten yana belediyecilik için mücadeleyi büyütmeye çağırıyoruz. 

Emek Partisi İzmir İl Örgütü"

Kaynak: BÜLTEN